03 okt 2017 - 20:15Ski kunstgress 2
Follo 2 - Oslojuvelene

Tredje strake OFK-seier

...og nå kan det faktisk bli NM-kvalik!

SKI KUNSTGRESS 2: Follo 2 - Oslojuvelene 1-4 (1-1): Fra nedrykksstrid til NM-kvalik? Ja, det kan bli en realitet etter OFKs borteseier over Follo-rekruttene.

Andrelagene til Kjelsås, Ullern og nettopp Follo kommer alle - uansett utfall i siste serierunde - til å ende foran OFK på tabellen, men strykes naturlig nok fra "NM-regnestykket" når sesongen er over. Det betyr at tre poeng mot Årvoll i siste serierunde kan føre juvelene opp til en NM-kvalikplass neste år. Hvem hadde trodd det bare for noen få serierunder tilbake?!

Men over til selve kampen, som langt på vei har ført til hvittrøyenes NM-kvalikmulighet. OFK fikk faktisk noe så sjeldent som en pangstart mot Follo-juniorene. Ifølge kamprapporten stod det 0-1 allerede etter ett minutt, og det var nok ikke langt unna sannheten. De færreste på OFK-benken hadde nemlig knapt rukket å sette seg da Mats sendte juvelene opp i føringen. Follo 2 tok nærmest umiddelbart over etter scoringen, og etter 15 minutter var utligningen et faktum. Og det meste handlet om Follo 2 også etter utligningen. I hvert fall i banespillet. Juvelene slet i store perioder med de raske og bevegelige Follo-ungguttene, men de ytterst få avslutningene til Follo-talentene satte ikke Egzon på noen prøver. Omgangens største mulighet stod faktisk Felix for, da han headet et frispark i stanga.1-1 stod seg til pause.

2. omgang startet som den første med nok en lynkjapp OFK-scoring. Faktisk igjen etter bare minuttet, skal vi tro den overnevnte kamprapporten. Juvelene ble tildelt frispark i en tilsynelatende ufarlig posisjon på Follos banehalvdel, men Ole Petter servet ballen vakkert inn i boksen, hvor Mats smalt ballen på volley i nettet. Hjemmelaget fortsatte videre med balldominansen fra 1. omgang, men ikke på langt nær så mye som de første 45 minuttene. Det ble med en stor mulighet helt i innledningen som Erik var raskt nede og fikk klarert.

Ingen av lagene klarte å produsere de store målsjansene utover i omgangen, og den neste scoringen skulle ikke komme før i det 84. minutt. Gustav spilte fri Teo i boksen, og der ble OFKs yngstemann åpenbart holdt igjen av en Follo-forsvarer. Dommeren pekte derfor helt korrekt på straffemerket. Merkelig nok ble det ikke umiddelbart enighet om hvem som skulle ta straffen, men til slutt var det tomålsscorer Mats som skulle få muligheten til å score sitt tredje for dagen. Den muligheten tok OFKs nummer 89 godt vare på, og på både elegant og dristig vis tok han en "Panenka-straffe" til 1-3. Kun fire minutter senere rullet juvelene opp et flott angrep, og fra venstrekanten slo Ole Petter et strålende innlegg som Johnny på goalgetter-vis bredsidet i nettet og fastsatte sluttresultatet dermed til 1-4.