Furuset Fotball Furuset 0 - 3 Oslojuvelene Oslojuvelene
07 jun 2019 - 20:00Furuset kunstgress

COMEBACK: Øyvind Tveten, Ole Christian Skilbred, Endre Johannes Solberg, Simen Gurholt Evensen og Petter Ullmann Tørdal stilte alle opp på kort varsel og hjalp et OFK i akutt mannskapsnød. Legg merke til spillernes ulike drakter fra tiden de sist var i klubben. FOTO: JOHN IVAR STRAND

Imponerede borteseier for redusert OFK

FURUSET KUNSTGRESS: Furuset - Oslojuvelene 0-3 (0-0): Et svært «pinsehelg-redusert» OFK-mannskap imponerte stort med tre poeng i toppkampen mot Furuset.

Coach Karlsen hadde faktisk ikke flere enn 10 nåværende OFK-spillere tilgjengelig til den omberammede fredagsmatchen, som åpenbart kom veldig ubeleilig på for mange av OFK-erne. Bedre ble det ikke av at Jonas Røise måtte melde forfall noen timer før avspark grunnet skade i en bedriftsmatch tidligere samme dag! Det betydde at Karlsen måtte foreta en intensiv ringerunde til «pensjonerte» OFK-spillere med riktig FIKS-data. Med andre ord var det langt i fra en optimal oppladning til toppkampen mot Furuset. Men heldigvis kunne fem «gamle helter» børste støv av både fotballsko og drakter til den viktige kampen. Og Simen Gurholt Evensen gikk faktisk rett inn fra start!

1. omgangen ble en jevnspilt affære med relativt få store sjanser til begge lag. OFK lå disiplinerte og sørget for at hjemmelaget kun ved noen få anledninger kom til farligheter. Og de sjansene blåtrøyene kom til stoppet Egzon i OFK-buret mesterlig - spesielt i minuttene før pause. 0-0 stod seg til pause.

I pausepraten understreket Karlsen viktigheten av å kunne score det første målet i kampen, og at det langt på vei ville få kampen inn i OFKs spor mot et lag som fort kunne bli litt utålmodige og udisiplinerte. Og de siste 45 minuttene var det absolutt OFK som viste seg som det beste laget på den flotte kunstgressbanen rett ved siden av IKEA. Etter 57 minutter spilte indreløper Einar en fantastisk gjennombruddspasning til Mo, som elegant rundet Furusets keeper og sendte OFK opp i 0-1. Og det skulle ikke ta mer enn knappe fem minutter før den ledelsen var doblet, da Einar slo et meget velplassert frispark utagbart i nettet. Og juvelene var ikke ferdig med det. I det 72. minutt ble Mo «skutt på» fra utenfor 16-meteren, men fikk på heldig - og dyktig - vis satt fram en fot og styrte ballen i nettet. Det siste kvarteret bar rett og slett litt preg av at kampen i realiteten var avgjort, og da dommeren til slutt blåste av kunne OFK juble for tre svært viktige poeng i en taktisk og godt gjennomført fotballkamp.

Trivia

• Simen ut med strekkskade etter 20 minutter. Sjarm.
  • Keeper Endre Solberg inn som spiss - for første gang i karrieren. Suser av en takling umiddelbart. Deilig.
  • Det aller første balltouchet til Øyvind Tveten. Klasse.
  • Skaden til Jonas i bedriftsmatchen tidligere på dagen. Terning 1.
  • Takk til «comback-gutta» for herlig innsats!

Juveler

3 juveler - Einar T. Lundefaret: Vakker frisparkscoring og vakker assist til Mo på 0-1. Gjør generelt veldig mye riktig fra sin «nye» indreløperposisjon. OFKs beste.

2 juveler - Mo Taeib: To scoringer på skikkelig goalgetter-vis. Meget god kamp på topp.

1 juvel - Egzon Sadriu: Holder nullen og gjør flere klasseredninger i både 1. og 2. omgang.

Oslojuvelene (3-5-2)

Egzon Sadriu - Jarle Nilsen, Nikolai Bjurholt, Frankeh Colley - Morten N. Høgblad, Einar Tveito Lundefaret, Karl Felix B. Krafft, Simen Gurholt Evensen, Mathias B. Krafft - John Ivar Strand, Mo Taeib. Innbyttere: Petter U. Tørdal, Øyvind Tveten, Ole Christian Skilbred, Endre J. Solberg

PS! Langhus kunne ikke stille lag til kampen mot OFK 4. juni, og med tanke på det skjedde for andre gang denne sesongen ble laget automatisk trukket fra avdelingen. Alle lag som har møtt Langhus har derfor fått sine kamper mot laget strøket.