Telemarks stolthet i hovedstaden

Oslojuvelene – Holmlia

Oslojuvelene Oslojuvelene 2 - 2 Holmlia Holmlia
05 mai 2023 - 18:30Haugerud kunstgress
Eric Stensøy

SOLID: Eric Stensøy bidro sterkt til poeng mot Holmlia - en av opprykksfavorittene i avdelingen. 

OFK sin nedtur og opptur de to siste kampene

VEITVET KUNSTGRESS/HAUGERUD KUNSTGRESS: Det gikk fort fra helvete til himmel for Telemarks stolthet mot Oldenborg og Holmlia.

Tirsdag 2. mai møtte OFK Oldenborg på Veitvet kunstgress. Laget møtte opp med en ny giv etter stortapet mot Lokomotiv Oslo og ved hjelp av en årets mål kandidat av Tor Kristian Hjartsjø fikk OFK en veldig god start. Men deretter var det ikke mange lyspunktene å hente. OFK lot Oldenborg komme inn i kampen og de tok over banespillet. Vår andre målscorer er Ole Andreas Aasen etter et nydelig komponert hjørnespark og en fin hælflikk. Kampen endte til slutt 4-2 for hjemmelaget.

Juveler:
3 juveler - Kasin
2 juveler - Bakken
1 juvel - Siver

Undertegnede spilte ikke mot Holmlia, men vår kjære assistenttrener og nåværende OFK-legende Nicolai Wedege Hofstad har pimpet et rått referat:

Vi går ut i en god gammeldags 3-5-2 etter at vi i spillergruppen og innad i trenerteamet har sett behov for en annen tilnærming til kamper. Vi er en nykomponert tropp, men av det vi har sett på trening har vi mange gode relasjoner og like tanker rundt hvordan vi skal opptre som et lag. Med de få treningene vi har blir det vanskelig å drille inn spillemønster, spesielt mot lavtliggende lag som vi har møtt tidligere. I dag visste vi at Holmlia ønsket å holde mye ball og ikke gi oss noe gratis.

13. min: Vi får corner fra høyre, TK med utoverskrudd. Siver har gått på løp - TK slår innsidepasning mot Sivers høyrefot og banker den knallhardt opp i nærmeste hjørne! Som mot Oldenborg har denne varianten har gitt målpoeng igjen! Perfekt vektet fra TK og enda bedre fra Siver.

20. min: Holmlia har mye ball, men skaper null og niks. Vi bryter og ballen ender opp hos Gulled, mener å huske at det var en del gode kombinasjoner på venstresida (husker ikke hele seansen). Uansett, fra høy fart til Usain Bolt-fart har Gulled passert halve banen og ender opp på Holmlias dødlinje, hele høyresida til motstander står limt fast i kunstgresset på Haugerud mens Gulled triller 45 grader ut til en indreløper som oppskriftsmessig har fylt på i boks. Stian banker ballen i målet til den sjanseløse sisteskansen! Holmlia er rystet.

Også scorer Holmlia to mål etter et selvmål og et straffespark, men gidder ikke skrive det i detalj.

Vi møter et veldig mye mer påskrudd Holmlia etter pausen. Vår gamle venn og OFK-er Mo Taeib kom til et par farlige situasjoner tidlig i andre, men ingen hyll på byllen. Etter hvert får Stensøy, Larsi og Svala god kontroll på både Mo og de andre offensive Holmliagutta.

Gutta ligger i ramma hele 2 omgang, skyter ut av ramma og presser når de må. Tar vare på ball når det er mulig og plutselig skaper vi noen store sjanser. Vi får en corner hvor Larsi er farlig nær å banke den i mål.

Holmlia har mye ball, men skaper ikke veldig mange store sjanser før de etter hvert har tråklet seg inn vår 16 og nærmest står i kø for å avslutte, men om ikke William sto i veien var det alltid en av de 10 andre utpå der som sto klar til å skubbe unna. Gutta kjemper tappert, med skrubbsår på knærne og kramper i legga - deilig! Gutta går på løp etter løp når det er muligheter for det, selv om det for hvert angrep blir litt lengre til motstanderens mål. Det er sånn vi kommer til å vinne kamper, vi må jobbe og slite for hverandre!

Og til slutt for å friste smykkeskrinet: «Vi har fått 14 av Kise, laget som løper mest, vinner flest kamper».

Juveler:
3 juveler - Stensøy
2 juveler - Svalastog
1 juvel - William

FORZA OFK!