Telemarks stolthet i hovedstaden

Vollen – Oslojuvelene

Vollen Vollen 4 - 4 Oslojuvelene Oslojuvelene
14 mai 2019 - 20:15Arnestad kunstgress

«IS IT POSSIBLE TO TAKE A PICTURE?»: Tidligere Premier League-dommer Bobby Madley dømte kampen mellom Vollen og Oslojuvelene. Etter kampslutt banket disse OFK-guttene på døra til dommergarderoben for å få tatt et bilde med den engelske dommerprofilen. FOTO: TOR KRISTIAN HJARTSJØ

Bitter poengdeling for OFK

ARNESTAD KUNSTGRESS: Vollen - Oslojuvelene 4-4 (0-1): Tre poeng skulle - og burde - ha blitt med OFK tilbake til Oslo. Men slik gikk det ikke.

For knappe minuttet før slutt utlignet hjemmelaget til 4-4(!) etter at OFK bare sekunder tidligere hadde gått opp til 4-3. Mer om det litt senere.

1. omgangen var tett og jevn mellom to lag som skapte få sjanser på Arnestad kunstgress. Aspaas ble satt på prøve ved en anledning fra hjemmelaget, men skuddet smalt godt på innsiden av låret til sisteskansen. En scoring skulle derimot komme i 1. omgang, og den kunne ikke komme på et deiligere tidspunkt for OFKs del. Bare minuttet før pause slo Hvarnes et strålende innlegg fra høyrekanten. I boksen steg Kise til høyt til værs og stanget vakkert inn 0-1, som stod seg til pause.

I 2. omgang tok derimot OFK umiddelbart tak i kampen. Og etter 66 minutter satt ballen i nettet igjen, da Hvarnes («Farnes»?) fikk lade skuddfoten utenfor 16-meteren - via et eller annet i Vollen-feltet. Fire minutter senere pekte dommer Madley på straffemerket etter at Kise åpenbart hadde benyttet «Two clear hands» i ryggen på en Vollen-spiller. Aspaas var etter straffen, men klarte ikke å forhindre redusering. Så, kun to minutter senere, var det duket for Røise-magi. OFKs nummer 10 drillet seg elegant rundt og forbi flere Vollen-spillere og banket inn 3-1 til OFK. Virkelig en klassescoring. En tilsynelatende trygg tomålsledelse for OFK viste seg likevel ikke å være det, for de siste fem minuttene av ordinær tid og overtid skjedde det mye. På godt og vondt.

Først reduserte grønntrøyene i det 85. minutt, og bare minuttet før slutt utlignet Vollen til 3-3. Men det var langt i fra kampens siste scoring. I det 91. minutt skaffet Jonas frispark i farlig posisjon. Frisparket tok han selvfølgelig selv og skrudde ballen vakkert over Vollen-muren og rett i garnet - til ellevill OFK-jubel på og utenfor banen. Men så skjedde det som ikke skulle skje. Kun sekunder etter avspark pumpet hjemmelaget opp ballen, og utrolig nok klarte de å utligne for andre gang i kampen. Og den scoringen sørget dermed for at det endte med poengdeling. Surt. Så vanvittig surt. Og unødvendig.

Trivia

• Kystperlen Vollen. Vanvittig flott der ute, altså.
  • Bobby Madley. Selveste Bobby Madley. Prikkfri kamp (selvfølgelig?) og en tone som vi aldri har sett makan til. Lærte seg til og med fornavnene til flere av spillerne underveis.

Juveler

3 juveler - Ole Petter: Strålende god kamp på midtbanen. Går foran og tar virkelig tak offensivt og defensivt. OFKs bestemann.

2 juveler - Jonas: Kommer inn for en skadet Erlend mot slutten av 1. omgang. Meget solid innhopp. To klassescoringer.

1 juvel - Kise: Ny god kamp på topp. Vakkert hodestøt til 0-1.