Kolbotn – Oslojuvelene

Kolbotn Kolbotn 2 - 4 Oslojuvelene Oslojuvelene
20 aug 2019 - 20:15Sofiemyr kunstgress
Herkules Fotball Norway Cup 2007

COMEBACK KING: Fredrik Wilhelm Bråthen (nummer to fra venstre på fremste rad) scoret i OFK-comebacket etter at han ga seg midtveis i 2016-sesongen. Her er han avbildet sammen med resten av Herkules-laget til Hans Ole Groa og Atle Nilsen som tok 2. plassen i B-sluttspillet i Norway Cup 2007.

Sterk snuoperasjon mot Kolbotn

SOFIEMYR KUNSTGRESS: Kolbotn - Oslojuvelene 2-4 (2-1) Kolbotn var best og ledet til pause, men de siste 45 minuttene snudde OFK til 2-4 og dro i land en sterk trepoenger i toppkampen.

Og vipps så var OFK tilbake på 3. plassen i avdelingen bak rekruttlagene til KFUM og Grorud etter det noe sure 0-2-tapet for Holmlia sist.

Men det kunne neppe starte verre for OFKs del. Det skulle nemlig ikke ta mer enn et minutt før hjemmelaget var i ledelsen etter rot i OFK-forsvaret. Heldigvis fikk Felix pirket inn utligningen etter en corner ikke så altfor mange minuttene senere. Kolbotn var likevel farlig frampå ved flere anledninger i 1. omgang, og det var derfor langt i fra ufortjent da laget gikk opp til 2-1 etter en drøy halvtime. Og 3-1 kunne det også fort blitt, men heldigvis for OFKs del ble scoringen annullert etter en holding i feltet. 2-1 stod til pause.

Etter pause var det derimot et helt annet OFK-lag som viste seg fram på Sofiemyr kunstgress. De burgunderkledde gjestene tok kommandoen umiddelbart, og innbytter Fredrik Bråthen sørget for balanse i regnskapet etter et flott OFK-angrep snaut 15 minutter inn i omgangen. Og bare få minutter senere var kampen snudd da Mo banket inn 2-3 - også det etter flotte OFK-kombinasjoner offensivt. Hjemmelaget hadde rett og slett lite å by å framover i 2. omgang, og i stedet for utligning i sluttminuttene curlet Mo vakkert inn 2-4 helt på tampen. Det resulatet stod seg også kampen ut, og sørget for OFKs første trepoenger i høstsesongen. Og forhåpentligvis ikke den siste.

Trivia

• Fredrik Bråthen-comeback med scoring og gult kort på 25 min. Helt i vater.
  • Legg også merke til denne VG-artikkelen fra 2012, hvor både Fredrik Bråthen og Ole Petter Bømark nevnes i samme åndedrag som Norges seks største talenter i utlandet. Deriblant Joshua King.
  • «Garderobeanlegget» rundt Sofiemyr kunstgress.

Juveler

3 juveler - Mo: Relativt anonym 1. omgang, men tar seg veldig opp i 2. omgang med to scoringer. Utsøkt 2-4-scoring.

2 juveler - Damon:  Som alltid toneangivende offensivt, men bidrar også med flere gode returløp defensivt. I form.

1 juvel - Kise: Lik 1. omgang som spissmakker Mo, men gir aldri opp og har en innsats som smitter over på lagkameratene.