Telemarks stolthet i hovedstaden

Historien om Oslojuvelene FK

Det var en gang...

Slik ble Oslojuvelene Fotballklubb til

Det hele startet da to initiativrike mannfolk, Are Enger og Morten Ø. Espeland, gikk sammen for å starte et fotballag. Året var 2004 og i bakhodet hadde de en ide; samle sammen en bra gjeng gamle helter for å finne tilbake til den gamle storhetstiden – back in the good old days.

Med seg på laget fikk de Robert «Robban» Olsen, og sammen jobbet de seg frem mot det som senere skulle bli den til nå mye omtalte Oslojuvelene Fotballklubb.

Visjonen til OFK er å skape et sosialt alternativ for fotballglade telemarkssguttær og samtidig være en arena for å holde (fotball)formen vedlike. Ved hjelp av det enorme kontaktnettet til initiativtagerene ble det ikke akkurat et problem med å skaffe nok folk. Telemark og Grenland ligger kun et lite steinkast unna og mange gamle helter – og studenter – har dermed forvillet seg inn til hovedstaden. For veldig mange telemarksinnflyttere til Tigerstaden blir Oslojuvelene FK det naturlige stoppestedet for å fortsette ballsparkingen.

De siste årene har derimot de gamle heltene trukket seg tilbake og prioritert giftemål, unger og hjemflytting. Det har banet vei for de unge og lovende studentene som klubben i stor grad består av den dag i dag.

Med tanke på den tilsynelatende endeløse tilførselen av telemarksstudenter består klubben i dag utelukkende av spillere med opphav fra Telemark. Og slik skal det fortsette å være. Kall oss gjerne Telemarks svar på Athletic Bilbao.

En av dem som har stått i bresjen for Oslojuvelene er Jon Semb. Selv med en beskjeden vekt og høyde har den tidligere Borg- og Pors-spilleren styrt OFK-skuta med jernhånd og vist utmerkede lederegenskaper både administrativt og ikke minst sportslig. Foran 2015-sesongen fikk Christoffer Karlsen det sportslige ansvaret for klubben og rollen som spillende trener. Heistad-gutten fikk umiddelbar suksess, og førte juvelene til et historisk opprykk. I 2016 spilte Oslojuvelene FK for aller første gang i 3. divisjon og endte på en respektabel 10. plass i avdelingen. Men på grunn av NFFs omlegging og spissing av seriesystemet, var Oslojuvelene i 2017-sesongen å finne i en flunkende ny og konkurransedyktig 4. divisjon. Fra 2018 til 2021 har juvelene vært å finne på norges femte høyeste nivå, og har sikret seg topp 5-plasseringer alle disse sesongene.

I 2022 tok Oslojuvelene fatt på nok en sesong i 4. divisjon – den første hele sesongen etter to pandemiutsatte fotballår. Inn kom Magnus Mediaas Hansen som lagleder og organisator, og la forholdene svært godt tilrette for alle i og rundt telemarksklubben. Sportslig ble sesongen dessverre ingen suksess, og først i siste serierunde sikret OFK plassen i 4. divisjon.

2023 markerer på mange måter starten på «nye» OFK med et hav nye – og unge – telemarkinger. Generasjonsskiftet klubben har ønsket over flere år har for alvor begynt. Christoffer Karlsen har gitt fra seg det sportslige treneransvaret til de tidligere OFK-spillerne Eirik Andersen og Martin Berge. De har i tillegg fått assistentene Nicolai Wedege Hofstad og Anders Iversøn Standeren. Magnus Mediaas Hansen har overtatt som daglig leder av klubben.