Lyn 1896 FK 2 – Oslojuvelene

Lyn 1896 FK Lyn 1896 FK 2 2 - 7 Oslojuvelene Oslojuvelene
11 mai 2019 - 16:00Kringsjå kunstgress 3
Damon Eghdami

BANENS BESTE: Damon Eghdami scoret et og bidro med hele fire målgivende mot Lyn-rekruttene. Her er OFKs nummer 99 fra tiden i Urædd. FOTO: PD/STIAN KITTILSEN

«Déjà vu» for OFK

KRINGSJÅ KUNSTGRESS 3: Lyn 1896 FK 2 - Oslojuvelene 2-7 (2-3): I fjor tapte OFK 7-2 mot nettopp Lyn-rekruttene i serieåpningen. I år var det tid for revansj - med samme sifre!

Juvelene fikk virkelig en brutal seriestart mot Lyn 2 i 2018-sesongen, da rekruttlaget knuste juvelene hele 7-2. Artig nok skulle sluttresultatet bli det samme i 2019-sesongen, men denne gangen var det bortelaget som stakk av med alle poengene.

Juvelene åpnet overbevisende mot de unge Lyn-guttene i lørdagskampen på Kringsjå, og allerede etter et par minutter lå ballen i nettet. Damon gjorde en strålende jobb på venstrekanten og i boksen fant han Johnny som bredsidet ballen opp i nettaket. Og bare noen minutter senere doblet Kise til 0-2, da kan kriget til seg ballen fra en Lyn-forsvarer og kontrollert satte ballen i buret. Med en 2-0-ledelse før 10 minutter var spilt trodde nok de fleste at OFK skulle dra i land en komfortabel seier. Men den gang ei. Juvelene ble for passive og komfortable med tomålsledelsen, og før det var spilt 30 minutter hadde hjemmelaget også scoret to ganger og sørget for at lagene var like langt. Men snaut fem minutter før pause sørget heldigvis Kise for 2-3, som også stod seg til pause.

I pausen var alle enige om det kun var 1. omgangens første 10 minutter som var godkjent. Den OFK-innsatsen skulle gjentas og legge grunnlaget for å avgjøre kampen. Og sånn skulle det bli. Nesten i hvert fall.

Kort tid ut i omgangen ble OFK tildelt frispark i farlig posisjon. Dødballspesialist Jonas skrittet opp og skrudde vakkert inn 2-4 - helt oppe i krysset. En skikkelig frisparkperle. Ikke mange minuttene senere rullet OFK opp et nydelig angrep på venstresiden. Morten slo inn og fant Johnny som headet ballen elegant i nettet. Da så ikke OFK seg ikke tilbake. Innbytter Nico stod for OFKs sjette scoring med snaut 10 minutter igjen på klokka, før Damon rundet Lyns sisteskanse og fastsatte sluttresultatet til 2-7 på overtid.

Seieren var OFKs fjerde av seks mulige, noe som betyr at laget har fått noe så sjeldent som en god start på vårsesongen med 13 poeng så langt.

Trivia

• De nydelige baneforholdene på «ukjente» Kringsjå kunstgress 3.
  • Ikke sjekk ut Geir Bendiksens Facebook-video fra garderoben etter kampen...

Juveler

3 juveler - Damon: Hele fire(!) målgivende og en scoring taler for seg. Meget spillesugen og er involvert i omtrent alt OFK foretar seg offensivt. BB.

2 juveler - Johnny: Første kamp fra start for sesongen. To scoringer - med venstrefoten og hodet! En frekk hæl-assist på tampen.

1 juvel - Kise: Innsats og mål er gjengangere. Arbeidsjernet spiller omtrent 60 minutter og scorer to mål.