Manglerud Star – Oslojuvelene

Manglerud Star 3 - 4 Oslojuvelene Oslojuvelene
18 okt 2015 - 20:00KFUM-Arena

Oslojuvelene ble kretsmestere

KFUM-ARENA: Manglerud Star - Oslojuvelene 3-4 (2-1): Oslojuvelene avgjorde alt på egenhånd. Kretsmesterskapet ble sikret med 4-3-seier i en svært dramatisk batalje mot Manglerud Star.

Av Morten N. Høgblad

Karl Felix pirket inn seiersmålet med sekunder igjen på klokka til juvelenes elleville begeistring. Finspillet uteble kanskje i kveld, men hva gjør vel det?

Juvelene får en god start på kampen, og kommer til kampens første sjanse kun minutter ut i omgangen. Kun en god benparade hindrer Mo i å sende de helhvite opp i føringen. Ti minutter ut i omgangen må MS keeperen kapitulere. Vårt faste corner-trekk fungerer i dag også selv om Manglerud Star allerede har forsøkte å kneble oss med samme metode. Felix ruller ballen ut på 16-meteren, hvor Ole får drømmetreff. Skuddet er ikke velplassert, men det er knallhardt og sniker seg gjennom hele feltet og bak en forfjamset keeper. 2-0 er et faktum kun minutter senere. Ole Petter vinner ballen høyt i banen og får gitt den videre til Mo på kanten av sekstenmeteren. Mo slår lavt over på motsatt hvor Øystein får en grei jobb med å doble ledelsen. Manglerud Star har svært lite å by på og produserer ikke en eneste sjanse før de et par minutter før pause får et frispark i god posisjon. Frisparket curles over muren og ned i hjørnet. Målet gjør at Manglerud går i garderoben med et håp om å få med seg noe fra kampen.

Andre omgang starter som den første. Det er juvelene som styrer banespillet og kommer til flere farlige situasjoner. Ole Petter og Karl Felix sine dødballer sørger for at vi stadig er en trussel. OFK presser på for å punktere kampen, men ufortjent nok er det Manglerud som får det neste målet. Etter en dødball kjøres det kontra og en Manglerud spiller setter fart mot mål, kommer seg inn i en god posisjon og får slått over til en lagkamerat som scorer med en tap-in. Nå er det for alvor kamp igjen. Manglerud har nå to mål på to og en halv sjanse, noe som selvfølgelig oppleves som surt. Etter at noe av sjokket har lagt seg bretter juvelene opp ermene og begynner igjen å produsere sjanser. Mo er et stadig uromoment, og et kvarter før slutt finner han pannebrasken til Øystein med et utsøkt innlegg som gjør at MS-keeperen igjen må gi tapt. Øystein nikker ballen tilbake i motsatt hjørnet - som tatt ut av læreboka! Med et kvarter igjen å spille begynner det virkelig å se lyst ut med tanke på kretsmesterskapet, men dramaet er langt i fra over.

Manglerud pøser opp en del folk i sin desperate jakt på utligning, men forsvaret holder bra unna og det skapes ikke mye før en Manglerud-spiller blir felt på om lag 20 meter fem minutter før slutt. Samme mann gjør seg klar, og det resulterer nesten i samme utfall. Ballen går via Endre og i stolpen og så rett i beina på en MS-angriper som setter returen i mål. Dette gjør ekstremt vondt. Igjen scorer Manglerud helt på slutten av omgangen, og viser en rå effektivitet. Selv om uavgjort i kveldens kamp kunne vært nok til å bli kretsmestere (MS måtte da slå Kjelsås 2 med mer enn fire mål på søndag) er det aldri aktuelt å ro i land 3-3. Juvelene pøser opp folk, og akkurat i det klokka passerer 90 kommer det forløsende 4-3-målet. Igjen er det Mo som kommer rundt på siden, han finner igjen Øystein som header den ned til en ONSIDE-plassert Karl Felix som pirker Juvelene opp i ledelsen. Det gjenstår kun tilleggstid, dette må gå veien. Utrolig nok får Manglerud nok et frispark i god posisjon og gjør det ulidelig spennende. Frisparket er igjen godt, men denne gangen er Endre der med en god redning. Minuttet senere blåser dommeren av kampen. Oslojuvelene er kretsmestere!

Trivia

- ”OFK til jeg dør”-hymnen runger på gressmatta etter matchen. Herlig steming!

- I sin omtale av kampen kaller MS oss for et ekstremt ”dødballag” med kilo og trøkk. Greit nok at vi skapte noen muligheter på dødball, men vi skaper også andre sjanser. Hva hadde egentlig MS bortsett fra frispark?

- Selv om vi er det klart beste laget på banen vinner vi på en dårlig dag, men hva gjør vel det når det er et kretsmesterskap i potten?

Juveler

3 juveler - Mo: Ingen scoringer fra sin høyrekantposisjon, men gjør seg likevel fortjent til dagens bestemann med "en og en halv" målgivende.

2 juveler - Øystein: Sterk og god på topp. Scorer med et vakkert hodestøt.

1 juvel: Ole Petter: Ikke sin beste kamp, men innsatsen er det ikke noe å si på. Flott 1-0-scoring.