Telemarks stolthet i hovedstaden

Nordstrand – Oslojuvelene

Nordstrand 2 - 4 Oslojuvelene Oslojuvelene
28 aug 2018 - 20:15Nordstrand kunstgress

FIREMÅLSSCORER: Mo Taeib var brennhet mot serieleder Nordstrand, og scoret fire(!) mål i løpet av kampens siste 45 minutter. Her i duell med nåværende lagkamerat Runar Ødegård i romjulscupen.

Kruttsterk borteseier over serielederen

NORDSTRAND KUNSTGRESS: Nordstrand - Oslojuvelene 2-4 (1-0): Juvelene lå under til pause, men snudde kampen på imponerende vis og dro i land en kruttsterk seier over Nordstrand på nye «Niffen».

Etter det pinlige stortapet for Fagerborg i forrige runde, var det få - om noen - som levnet OFK sjanser i bortekampen mot serieleder Nordstrand. Men en strålende laginnsats - og en usedvanlig opplagt Mo Taeib på topp - ville det virkelig annerledes på den strøkne Nordstrand-matta.

De burgunderkledde juvelene var farlig frampå ved flere anledninger i innledningen, men det var likevel hjemmelaget som gikk opp i ledelsen etter drøyt 20 minutter. Et tilsynelatende ufarlig innlegg fra høyrekanten ble headet vakkert i nettet av en NIF-spiller. I banespillet og i sjanseprotokollen var det jevntspilt utover i omgangen, men i løpet av de siste 10 minuttene var OFK virkelig på hugget. Selv om det ikke resulterte i scoring gikk likevel OFK-gutta til pause med en følelse av at 1. omgangen var god - og ikke minst at dette var fullt mulig å snu.

Og knappe 10 minutter ut i 2. omgang fikk man en forsmak på det som skulle vise seg å bli en bunnsolid snuoperasjon av OFK. Etter litt klabb og babb i NIF-feltet var Mo våken og kontrollerte inn 1-1. Og halvveis inn i omgangen var OFKs nummer 26 frampå igjen og satte inn hans andre for dagen. Nordstrand skapte flere gigantmuligheter både før og rett etter OFKs ledermål, men en strålende Aspaas i OFK-buret vartet opp med et par helt elleville redninger som fikk selv NIF-benken til å måpe. Så var det denne Mo Taeib, da. Etter 71 minutter fullførte han sitt hat-trick, og etter 80 minutter gjorde han alt selv langs venstrekanten og banket inn hans fjerde(!) scoring for dagen. På overtid ble hjemmelaget tildelt straffespark, og den ble satt sikkert i nota. Men mer tid var det ikke igjen på klokka etter avspark, og dermed var tre kruttsterke poeng i boks for OFK.

Trivia

• 3-5-2-debut for OFK. Vellykket.
  • Comeback på Kjetil Gurholt Evensen etter fjorårets korsbåndskade. Deilig å se!
  • NIF-støtteapparatets forsøk på å finne kamptroppfeil hos OFK på dommerkortet - umiddelbart etter kampslutt. Terningkast 1.

Juveler

3 juveler - Mo Taeib: Wow! Fire scoringer taler for seg. Lykkes med det aller, aller meste og får NIF-forsvaret til å skjelve hver gang han mottar ballen. Overlegent.

2 juveler - OFK: Mo var selvfølgelig god, men det var først og fremst laginnsatsen til de 13 frammøtte OFK-spillerne som sørget for den sterke snuoperasjonen og seieren. Et fantastisk engasjement blant samtlige, og ikke minst en herlig vilje og lyst til å vinne - for hverandre. Sånt blir det trepoengere av!

Laget

OFK (3-5-2): Erik Haugen Aspaas - Jarle Nilsen, Runar Ødegård, Frankeh Yaya Colley - Fredrik Hvarnes, Jonas Ramstad Røise, Karl Felix Bendiksen Krafft, Damon Eghdami - Morten Høgblad - Mathias Bendiksen Krafft, Mo Taeib. Innbyttere: John Ivar Strand, Kjetil Gurholt Evensen.