Oslojuvelene – Fortuna

Oslojuvelene 5 - 1 Fortuna
06 okt 2015 - 20:15Bjølsen kunstgress

Overkjøring i siste seriekamp

BJØLSEN KUNSTGRESS: Oslojuvelene - Fortuna 5-1 (2-1): OFK avsluttet serien med stil og banket Fortuna 5-1.

Juvelene satt virkelig standarden i seriens siste kamp. Fortuna  ble sendt hjem med 5-1 i bagasjen, og ble virkelig satt på plass i oppgjøret. Mulig det var årsbeste som ble levert på Bjølsen denne høstkvelden, faktisk. Det er godt å ta med seg når kretsmesterskapet sparkes i gang førstkommende onsdag.

Fortuna var dagens motstander, og de ville med seier sikre tredjeplassen i avdelingen. Laget så lenge ut til å være vår argeste konkurrent om tittelen, og da vi møtte de på Rommensletta i våres møtte vi et meget solid lag. Den gang ble Øystein matchvinner i form av sin avgjørende scoring. Endre sto da en bunnsolid kamp, så vi visste at de var et offensivt og skapende lag med mye kvalitet. Det var med andre ord lagt til rette for en meget underholdende match.

Kampen startet jevnt, og som i borteoppgjøret ble det en kamp preget av høyt tempo og delvis høy temperatur. Juvelene spilte seg til kampens første sjanse. Etter et brudd fikk Ole Petter slått ballen i retning Kvalheim, som under sterkt press fra både forsvar og keeper kom seg til to avslutninger, men ingen nettsus var å spore. Fortuna tok så over initiativet i kampen, og fikk også kampens første scoring. Et perfekt timet løp - og en perfekt timet pasning - sendte Fortuna-spissen gjennom, og alene med Aspaas trillet han bortelaget opp i ledelsen.

Etter scoringen våknet de seiersvante juvelene. Vi lyktes godt med høyt press og fikk mange gunstige brudd, men det var på dødball utligningen skulle komme. Ole curlet corneren inn og traff Eirik som headet inn 1-1 via en motspiller. Etter utligningen lyktes hvittrøyene med mye. Både Ole Petter og Øystein kom seg til avslutninger, men de helt store mulighetene uteble. OFK fortsatte å stå høyt, og da Øystein kriget til seg ballen ble det rullet opp et særdeles godt angrep. Etter å ha vunnet ballen var Øystein omringet av flere Fortuna-spillere som forsøkte å vinne ballen tilbake. Kraftspissen valgte så et genialt hælspark som løste opp hele situasjonen og sendte Morten i en svært gunstig innleggsposisjon. Som tatt ut av en av Karlsens avslutningsøvelser, startet Ole helhjerta på "første", mens Johnny kom i hundre på "bakre". Innlegget var godt, men Ole fikk ikke nok på den til at den skulle gå i retning mål. Istedenfor gikk ballen videre retning bakre hvor Johnny kontant sendte juvelene opp i føringen. Kampen var snudd. Resten av omgangen dominerte hjemmelaget stort, men 2-1 holdt seg til pause.

Som planlagt før kampen gjorde coach Karlsen hele syv bytter i pausen. Det har vist seg før at det ofte blir vanskelig når det gjøres mange endringer på en gang, noe som også gjaldt de første ti minuttene av andre omgang. Men derfra og ut var det ett lag på banen. Og da 3-1 satt i nota, spredde følelsen seg om at tre poeng ville bli innkassert. Morten fikk ballen fra Ole Petter høyt i banen, og med et godt førstetouch kom han seg gjennom Fortuna-forsvaret. Keeper ventet muligens et innlegg med tanke på hans posisjonering, og måtte derfor se seg slått da Morten skjøt ballen i nærmeste. OFK dominerte fullstendig etter 3-1-scoringen. Gang på gang ble det vaklende Fortuna-forsvar brutt ned, og ti minutter etter nummer tre kom nummer fire. En god Øystein fant Mo, som igjen dro av en spiller og satt ballen i kassa via en motstander. Karl Felix fikk æren av å runde av kvelden, da han alene med keeper satt ballen kontant i lengste. Selv om OFK til slutt ble totalt overlegne, skal det nevnes at godeste Erik vartet opp med flere klasseredninger som hindret mål i mot. Klapp på skuldra til gutten!

5-1 mot det som i vårsesongen så ut til å være vår argeste konkurrent er meget solid - særlig med tanke på at seieren både kunne og burde vært større. Denne kampen leverte alle mann, rett og slett.

Nå er vi to matcher unna å bli kronet som kretsmestere. På onsdag venter Kjelsås 2, mens søndag er det Manglerud Star som står for. Juvelene virker å ha prikket inn formen i riktig tid.