Telemarks stolthet i hovedstaden

Oppsal 2 – Oslojuvelene

Oppsal 2 Oppsal 2 4 - 1 Oslojuvelene Oslojuvelene
26 okt 2021 - 20:15Trasop kunstgress

5.PLASS: Denne gjengen avsluttet 2021-sesongen med tap, men endte likevel på 5. plass i 4. divisjon avd. 1. FOTO: GEIR BENDIKSEN

«Ferieklare» OFK med tap i sesongens siste seriekamp

...men det fikk ingenting å si for tabellplasseringen.

TRASOP KUNSTGRESS: Tross 4-1-tap for Oppsal 2 ble det 5. plass for Oslojuvelene i «koronasesongen» 2021.

Det ble klart etter at KFUM 2 tapte sin hjemmekamp mot Kolbotn tirsdag kveld. Juvelene kunne nemlig ikke klare bedre enn 5. plass i avdelingen - uansett resultat mot de nedrykkstruede Oppsal-rekruttene. Tap kunne i verste fall sendt OFK ned på 6. plass, men siden Kolbotn og Frode Kippe (som typisk nok ble matchvinner) slo Kåffa-rekruttene fikk OFKs kamp ingen betydning for tabellplasseringen.

Selve kampen mot Oppsal 2 ble aldri noe fyrverkeri. Spesielt ikke for OFKs del. Men det første målet var det likevel hvittrøyene fra Telemark som kunne juble for. Etter 18 minutter utnyttet Einar en feil i Oppsal-laget, satte fart og klinket ballen utagbart i nettaket. En vakker scoring. Hjemmelaget fikk styre det meste av banespillet i store deler av omgangen, og det var derfor ikke ufortjent da utligningen var et faktum minutter før pausesignalet. Etter litt klabb og babb i OFK-feltet etter en corner fikk en Oppsal-spiller heade ballen i nota og sørget for at stillingen ble 1-1 til pause. Relativt surt - sett med OFK-øyne.

Juvelene fikk lite til å stemme i 1. omgangen, og det gikk egentlig fra vondt til verre de siste 45 minuttene av 2021-sesongen. OFK klarte aldri å ta initiativet i kampen, og etter 57 minutter fikk blåtrøyene tildelt et (billig?) straffespark som sikkert ble satt i nota. Kun fem minutter senere økte hjemmelaget til 3-1, og derfra og ut handlet det aller meste om Oppsal 2. OFK-spillerne resignerte mer eller mindre og lot Oppsal 2 gjøre som de ville - selv om de ikke skapte allverden av store muligheter. To minutter før slutt fikk hjemmelaget likevel sin fjerde og siste scoring for dagen. Og den var høyst diskuterbar. Det var nemlig en merkelig situasjon ved midtsirkelen i forkant av målet, hvor Peter åpenbart ble holdt igjen og «forventet» frispark - i likhet med resten OFK-laget. Det var ikke dommeren enig i, og dermed fikk en Oppsal-spiller gå tilnærmet alene gjennom med Kjetil i OFK-buret og fikk enkelt fastsette sluttresulatet til 4-1.

Oslojuvelene (3-5-2):

Kjetil Pedersen - Peter Hørte Lunde, Nikolai Ustad Bjurholt, Martin Berge Kjærsgaard - Jesper Skredtveit Wallestad, Einar Tveito Lundefaret, Aleksandar Corovic, Fredrik Hvarnes, Ole Petter Bømark - John Ivar Strand, Damon Eghdami. Innbyttere: Erik Haukaas Aspaas, Kjetil Gurholt Evensen, Tor Kristian Hjartsjø, Erlend Kasin, Nuno Luis.

En 5. plass med 20 poeng gir trolig ikke NM-kvalifisering for OFKs del i 2022. Dessverre. Men vi må innrømme at det har vært en merkelig halv fotballsesong etter at samfunnet og breddefotballen åpnet opp. OFK-treninger har - av ulike årsaker - ikke blitt gjennomført. Spesielt siste del av høstsesongen har det ikke blitt noen fellestreninger. Da blir det vanskelig å hevde seg helt i toppen av en sterk avdeling. Med såpass lite treningsgrunnlag skal vi derfor si oss fornøyd med en 5. plass. Nå er pandemien forhåpentligvis på hell (er den ikke?), slik at vi får en normal sesong - både oppkjøringsmessig og kampmessig - i 2022. Christoffer Karlsen har i tillegg signalisert at han tar en ny sesong, så vi krysser fingrene for at OFK-mannskapet er motiverte for en normal og fullverdig fotballsesong i 2022.

I mangel av kampreferater denne sesongen kjører vi noen raske høydepunkter:

TOPPSCORER - Damon Eghdami (9 mål): Kun ett mål bak toppscorertittelen i avdelingen. Sterkt av spilleren som denne sesongen virkelig har funnet sin plass som spiss. Mo og Ole Petter med fire kasser hver på plassene bak.

NYE SPILLERE - Aleksandar Corovic, Jesper Skredtveit Wallestad, Peter Hørte Lunde, Nuno Luis, Kjetil Pedersen: Ja, det har kommet inn en del nye fjes denne sesongen. Noen kom allerede i 2020, men alle fikk sine første offisielle OFK-minutter først denne sesongen.

BESTE KAMP - Hjemmekampen mot Grei: Her tenker vi utelukkende på 1. omgangen. Sesongbeste mot opprykkslaget de første 45 minuttene. Dessverre holdt det ikke helt inn.

...VERSTE KAMP - Hjemmekampen mot Nesodden: 1-5-tap. Alt gikk galt. Grusom fredagskamp - og dårlig start på helgen.

RÅTASSENE - Damon Eghdami, Karl Felix Bendiksen Krafft, Peter Hørte Lunde: 4 gule hver.

«VI HAR MARTIN BERGE» - Øystese-gutten har bestemt for å trappe ned og spilte sin siste OFK-kamp mot Oppsal 2. Takk for nå, Martin! Vi vet du stepper inn ved behov :)

HVA GJENSTÅR? - Lagfest og dåp for nye spillere 19. november. Blir det romjulscup i år? I så fall er det ikke utenkelig at OFK stiller.

HELT TILSUTT... «Redaksjonen» beklager til trofaste lesere at kampreferatet har uteblitt i 2021-sesongen. Vi lover å komme sterkere tilbake neste - fullverdige - sesong. Tror vi. Håper vi.