Oslojuvelene – Asker 2

Oslojuvelene Oslojuvelene 3 - 1 Asker 2 Asker
27 aug 2019 - 20:15Haugerud kunstgress
Erlend Kasin

GOD: Erlend Kasin gjorde en meget solid figur på midtbanen mot Asker-rekruttene. Her er han avbildet i 2005 under bildeteksten «Han ruver ikke i terrenget, men teknikken og balansen er det samba-takter over. Erlend Kasin (14) på drøye 1,50 meter førte an da Notodden FK G14 tok et steg nærmere A-sluttspillet i Norway Cup.» FOTO: FRODE BERG/TA.NO

Nok en OFK-snuoperasjon

HAUGERUD KUNSTGRESS: Oslojuvelene - Asker 2 3-1 (1-1): OFK imponerte ikke spillemessig, men snudde nok en gang kampen og tok til slutt en «kontrollert» seier mot Asker 2.

Et ungt Asker 2-lag - bestående av juniorer og noen a-lagsspillere - fikk styre mye i 1. omgang på Haugerud. Og det var også hensikten fra coach Karlsen. OFK-mannskapet lå lavt og kompakt, og lot Asker-gutta bevisst trille mye ball på OFKs halvdel. Men på tross stort ballinnehav i store deler av 1. omgang var bortelaget altfor upresise og klarte ikke å produsere allverden til målsjanser. Ledelsen skulle de likevel ta etter 23 minutter, men den scoringen ble de rett og slett «servert» av en uheldig Niko i OFK-forsvaret. Juvelene svarte derimot rett etter avspark, da Mo ladet skuddfoten utenfor 16-meteren. Skuddet var ikke det hardeste, men ballen fikk en lei sprett foran Askers burvokter og føyk inn i nettmaskene. 1-1 stod seg omgangen ut.

Etter pause la OFK helt om med et vesentlig høyere press og tempo enn de første 45 minuttene. Og det betalte seg relativt raskt. Flere målsjanser ble skapt, og etter 65 minutter var kampen snudd i OFKs favør. Ole Petter driblet både en og to forsvarere i Asker-boksen før mannen med den gylne venstrefoten satte inn 2-1. Gjestene yppet seg ved noen anledninger etter scoringen, men klarte aldri å overliste Aspaas i OFK-buret. Og selv om gjestene fort kunne utlignet, fikk man en følelse av at OFK-ledelsen i realiteten ikke var truet. Og det skulle vise seg å stemme. For på overtid feide Karl Felix all tvil til side, da kragerøgutten dunket inn 3-1 og markerte scoringen med Cristiano Ronaldos karakteristiske «Siiii»-feiring.

Neste uke er det duket for toppoppgjør borte serieleder KFUM 2. Det blir mildt sagt et spennende oppgjør!

Juveler

3 juveler - Erlend: Stor kamp av arbeidsjernet fra Notodden. Involvert i det aller meste både offensivt og defensivt. Fortjent Kex fra Haugerud-kiosken.

2 juveler - Nikolai: Uheldig på 0-1-scoringen, men henter seg mesterlig opp igjen og er tryggheten selv i de bakre rekker. Klassestopper.

1 juvel - Aspaas: God kamp mellom stengene og har flere gode redninger. Kan ikke lastes for scoringen.

Trivia

• Asker 2 med forespørsel dagen før kamp om hjemmelaget OFK kunne stille i bortedrakter. En forespørsel det for øvrig ble sagt ja til.