Oslojuvelene Oslojuvelene 6 - 3 Frigg 2
21 aug 2017 - 20:15Linderud kunstgress
OFK - Frigg 2

Juvelene seiret i nimålskalas

LINDERUD KUNSTGRESS: Oslojuvelene - Frigg 2 6-3 (2-2): - Det er umulig å vinne fotballkamper med fire baklengs, sa coach Karlsen før kampstart. Men det er sannelig mulig å vinne fotballkamper med "bare" tre i sekken, si!

OFKs kamper i 2017-sesongen har mildt sagt vært målrike. Det ble det også mot Frigg 2, men i motsetning til forrige helgs braktap mot serieleder Rilindja, var det OFK som kunne juble for tre poeng.

Friggs nest beste var bedre enn juvelene i banespillet i store deler av kamper, og fikk lov til å trille ball (litt for) ofte. Det betydde kontringer for OFKs del - og de ble det mange av!

Og det tok heller ikke mange minuttene før juvelene var i ledelsen - nettopp etter en kontring. Felix vant ballen på midten og tok med seg ballen i godt driv framover. Kragerøgutten timet deretter pasningen perfekt til Mo på venstrekanten, og avslutningen alene med Friggs sisteskanse satte OFKs nummer 26 sikkert i mål. Frigg-rekruttene svarte derimot kort tid etter, da lagets Blaise Matuidi-look-alike dundret ballen utagbart i krysset fra distanse.

Etter rundt halvtimen jaget Gustav ballen langs høyrekanten, og hurtigtoget fikk virkelig lønn for strevet da han snappet en tilsynelatende enkel ball foran Frigg-keeperen og satte inn 2-1 for OFK. Men bare minutter før pause fikk de rødkledde gjestene igjen drømmetreff utenfor 16-meteren, og dermed var lagene igjen like langt. Begge lag rakk dessuten å få hver sin gigantmulighet til å gå opp i ledelsen etter utligningen, men 2-2 stod seg til pause.

Om 1. omgang var hektisk, så ble 2. omgangen minst like innholdsrik. I hvert fall i måltprotokollen. Først fikk en offensiv og god Hvarnes lade skuddfoten fra kanten av 16-meteren og klinket ballen sikkert i nettet. Bortelaget fortsatte - som i 1. omgang - å dominere i banespillet, uten at de store sjansene ble skapt. For OFKs del var det dermed kontringsmulighetene som gjaldt - og de ble tatt godt vare på! Gustav ble vakkert spilt gjennom og på meget elegant vis chippet drangedølingen med latviske aner ballen i mål til 4-2.

Men gjestene ga seg ikke og fikk nok en redusering - også denne gang utenfor 16-meteren - da et frispark overlistet Aspaas i OFK-buret med snaut kvarter igjen på klokka. Kort tid etter avspark gikk OFK igjen opp i en tomålsledelse. Jonas forsøkte seg på et skudd utenfor 16-meteren, og med et klassisk Lampard-treff (altså via et motstanderbein) ble Frigg-keeperen satt ut av spill og ballen rullet i mål. Med få minutter igjen skaffet Johnny et frispark i farlig posisjon. Det tok ikke Jonas seg av, men OFKs eldste (og minste?). Mats Borgholt Hansen skrittet opp og banket friparket via tverrligger og inn i buret til 6-3, som også ble sluttresultatet på Linderud kunstgress.

Juveler

3 juveler - Gustav: Strålende kamp av Gustav Janovskis Heldal! Scorer to meget flotte mål, og løper utrettelig hele kampen - begge veier! OFKs bestemann!

2 juveler - Karl Felix: For et deilig comback! Spiller knappe 60 minutter, men rekker på den tiden å vise hvilken klassespiller han er. Vært et stort savn for et OFK-mannskap som har slitt hele sesongen. Det er bare å glede seg til fortsettelsen.

1 juvel - Øystein: Nok et solid OFK-comeback! OFKs (hvite) Romelu Lukaku er et beist på topp og viser muskler. Godt å ha deg tilbake i (gammel) OFK-trøye, Arneberg!