Oslojuvelene – Furuset

Oslojuvelene Oslojuvelene 4 - 2 Furuset Furuset Fotball
24 sep 2019 - 20:15Haugerud kunstgress
Ole Petter Bømark

FRISPARKKANON: Ole Petter Bømark scoret OFKs fjerde mål etter et nydelig frispark minutter før slutt. Her fra BI-tiden hvor han stolt viser fram beviset på at han støttet Redd Barnas utdanningssaksjon i Kambodsja med 50 kroner.

Sikret 3. plassen og NM-kvalifisering

HAUGERUD KUNSTGRESS: Oslojuvelene - Furuset 4-2 (0-1): Juvelene lå under til pause, men snudde kampen i 2. omgang og sikret med det både 3. plassen i avdelingen - og ikke minst NM-kvalik!

For selv om både Grorud 2 og KFUM 2 ender foran OFK på tabellen, kan ikke rekruttlag delta i NM-kvalik. Dermed har OFK sikret NM-kvalik som «beste» lag i avdeling 2 før sesongens siste kamp hjemme mot avdelingsvinneren Grorud 2 - også kjent som Grorud U21.

De første 45 minuttene mot nedtrykkstruede Furuset ble en tett og jevn affære. Selv om ingen av lagene skapte de store mulighetene, var OFK spillemessig det beste laget i omgangen. Derfor var det ekstra surt at rot i OFK-forsvaret langt på vei sørget for bortelaget tok føringen et par minutter før pause. 0-1 stod seg ut omgangen.

Selv med 0-1 til pause var OFK-tendensene fra 1. omgang såpass lovende at verken coach Karlsen eller spillerne var nevneverdig bekymret for at det skulle bli en vanskelig oppgave å snu  kampen mot Furuset. Snarere tvert i mot. Og med en god og bred OFK-tropp i bakhånd var det duket for seks nye mann inn allerede fra start i 2. omgang, som alle umiddelbart tok tak i kampen.

Og det skulle ikke ta mer enn snaue 10 minutter før lagene var like langt. Midtstopper Niko fikk gå opp helt alene i Furuset-boksen etter en OFK-corner og stange inn hans aller første OFK-mål. Furuset var likevel ikke ferdig for dagen, og etter 65 minutter var blåtrøyene tilbake i føringen. Men derfra og ut handlet det aller meste om OFK. Etter 72 minutter ble juvelene tildelt frispark i farlig posisjon rett utenfor 16-meteren. Jonas skrittet opp og skrudde vakkert inn 2-2. Og knappe 10 minutter senere var OFK for første gang i ledelsen, og det var takket være brennhete Mo med hans 20. scoring for sesongen. Minuttet før slutt fikk OFK nok et frispark i skummel posisjon. Denne gang fra rundt 20 meter, og denne gang var det duket for venstrefoten til Ole Petter. OFKs nummer 23 var nådeløs og banket ballen i krysset bak en sjanseløs Furuset-keeper. Flere mål ble det ikke, men det er likevel verdt å nevne at en Furuset-forsvarer ble såpass frustrert på overtid og pådro seg sitt andre gule kort for dagen etter å ha blitt drillet rundt av Ole Petter. Et gult av den soleklare sorten.

Juveler

3 juveler - Ole Petter: Meget god - denne gang sentralt på midten. «Jukser» aldri defensivt, og bidrar mye offensivt med flere flotte driv og initiativ. Nydelig frisparkscoring.

2 juveler - Mo: Fortsetter den kruttsterke høstsesongen med nok en scoring. Vil mye og får til mye - på egenhånd.

1 juvel - Niko B: Noe uheldig på 0-1-scoringen, men ellers trygg og god i forsvaret. Og endelig sitter scoringen!