Oslojuvelene – Nordstrand

Oslojuvelene Oslojuvelene 2 - 2 Nordstrand
22 okt 2016 - 14:00Rommensletta kunstgress

Poengdeling i serieavslutningen

ROMMENSLETTA KUNSTGRESS: Oslojuvelene - Nordstrand 2-2 (0-2) Juvelene lå under til pause, men kom sterkt tilbake i 2. omgang og sikret et fortjent poeng i sesongens siste seriekamp.

Nordstrand var sikret 6. plassen i avdelingen uansett resultat i kampen, og selv om oslolaget ikke hadde annet enn æren å spille for var det liten tvil om at de ønsket å avslutte sesongen med tre poeng.

For det var gjestene som umiddelbart tok tak i kampen på Rommensletta, og allerede etter 13 minutter lå ballen i nettet bak Aspaas. NIF-guttene tok et tilsynelatende ufarlig innkast langt nede på egen halvdel, men etter halvhjerta OFK-press klarte de blåkledde å sette i gang en mønsterkontring som resulterte i 0-1. OFK klarte aldri å etablere et skikkelig press på Nordstrand utover i omgangen, men kom likevel til et par halvfarligheter ved Johnny og et godt skudd signert Hvarnes. I stedet for OFK-utligning doblet Norstrand ledelsen fem minutter før pause etter flott pasningsspill hvor juvelene rett og slett ikke hang med i svingene. OFK fikk likevel en enorm mulighet bare minutter senere. Gustav ble spilt vakkert gjennom etter en perfekt vektet pasning av Jonas, men avslutningen gikk dessverre rett på NIFs sisteskanse. 0-2 stod seg til pause.

Under pausepraten var samtlige juveler enige om at den tamme forestillingen fra 1. omgang skulle revansjeres og at de siste 45 minuttene av sesongen i 3. divisjon skulle avsluttes med stil. Juvelene holdt ord, og viste en helt annen glød og tenning fra start i 2. omgang. OFK fikk derimot ikke belønning før i det 75. minutt. Jonas slo en presis corner fra venstre og fant Ole Petter som frigjorde seg i boksen og stanget inn reduseringen. Knappe ti minutter senere satt ballen igjen i nettet. Maggen fikk ballen på venstrekanten og slo et herlig innlegg inn i NIF-boksen. Der ruvet toppscorer Gustav høyest og headet vakkert inn 2-2. De siste minuttene bølget spillet fram og tilbake, og begge lag hver sin enorme mulighet til å sette inn sitt tredje mål for dagen. Men flere mål ble det ikke, og dermed delte oslolagene poengene i sesongavslutningen i 3. divisjon avd. 1.

Trivia

• OFK endte på en 10. plass i avdelingen. Det hadde normalt holdt til fornyet 3. divisjonsspill, men med tanke på det nye seriesystemet rykker OFK ned til "nye" 4. divisjon sammen med Nordstrand, Fredrikstad 2, Ås, Sarpsborg FK, Trosvik, Follo 2, Sparta Sarpsborg og Røa.
  • OFKs toppscorer i 2016-sesongen heter Gustav Heldal. 18(?) mål ble det drangedølingen. Gratulerer!

Juveler

Etter en ganske begredelig 1. omgang, hevet heldigvis samtlige seg i 2. omgang. Ingen åpenbare juvel-kandidater denne gang, men Hvarnes, Petter og Kjetil var blant juvelenes beste de siste 45 minuttene.