Oslojuvelene – Sarpsborg FK

Oslojuvelene 1 - 3 Sarpsborg FK
09 apr 2016 - 16:00Rommensletta kunstgress

OFK-tap i 3. divisjonsdebuten

ROMMENSLETTA KUNSTGRESS: Oslojuvelene FK - Sarpsborg FK 1-3 (1-1): OFKs første 3. divisjonskamp endte med 1-3-tap for Sarpsborg FK.

Sarpsborg FK, også nyopprykket foran denne sesongen, gjestet OFKs nye hjemmebane Rommensletta kunstgress i seriestarten. OFK var satt som favoritter av bookmakerne før kampen, men etter 90 minutter var det særpingene som fortjent kunne ta med seg alle poengene hjem.

Gjestene åpnet helt klart best og viste tidlig et annet tenningsnivå enn juvelene, som slet med å finne både rytmen og spillegleden. Derfor var det heller ikke ufortjent at de tok ledelsen drøyt 20 minutter ut i omgangen etter litt rot i OFK-feltet. På tross av en dårlig OFK-start, skulle det ikke ta lang tid før lagene var like langt. For etter 31 minutter fant et godt innlegg fra Hvarnes pannebrasken til Arneberg i boksen som var råsterk i duellen med SFKs sisteskanse og stanget inn utligningen. Det resultatet stod seg til pause.

2. omgang startet som den første med SFK-dominans i banespillet - og i sjanseprotokollen. Og det tok heller ikke mange minuttene før Sarpsborg på nytt var i ledelsen. Et godt slått innlegg fra venstrekanten ble headet kontant i nettet bak Aspaas til 1-2. OFK forsøkte igjen å svare, men klarte aldri å skape noe trykk eller store sjanser mot det tunge SFK-forsvaret. I stedet gikk oppgaven fra vanskelig til håpløs etter 83 minutter. En SFK-spiller ble spilt fri alene med Aspaas, men ble felt av Kvaheim rett utenfor 16-meteren. Kamplederen mente Kvalheim fratok bortelaget en åpenbar scoringsmulighet og ga mannen med nye Vapor-sko direkte rødt kort. På det påfølgende frisparket punkterte gjestene kampen. Frisparket ble slått hardt rett på Aspaas som var litt uheldig da redningen hans skrudde inn i nettet. De resterende minuttene kontrollerte bortelaget kampen, og dermed endte det med et fortjent 1-3-tap i OFKs første og historiske 3. divisjonskamp.

Skal OFK bite fra seg på dette nivået må de begynne med innsats og tæl. Forhåpentligvis viser juvelene seg fra en helt annen side i neste kamp borte mot Ås.

Trivia

• Geir Bendiksens nye "look". Terning seks.

Juveler

1 juvel - Eirik Kvalheim: Får direkte rødt etter 83 minutter, men er likevel OFKs beste. Trygg og god i det han foretar seg. Først som indreløper, deretter som midtstopper.