Oslojuvelene – Sparta Sarpsborg

Oslojuvelene Oslojuvelene 8 - 1 Sparta Sarpsborg
01 okt 2016 - 16:00Rommensletta kunstgress

Juvelene knuste Sparta Sarpsborg

ROMMENSLETTA KUNSTGRESS: Oslojuvelene - Sparta Sarpsborg 8-1 (3-0): OFK valset over Sparta Sarpsborg-laget og sikret sesongens største seier.

Og det hadde faktisk ikke vært noe å si på om seieren ble tosifret. Sarpsborg-laget hadde nemlig svært lite å stille opp med, og OFK fikk gjøre omtrent som de ville gjennom hele kampen.

Allerede etter seks minutter var OFK to mål foran gjestene. Etter en gigantisk dobbel- eller trippelmulighet banket Ole Petter inn 1-0-scoringen, og bare minuttet senere sendte Mo ballen vakkert i krysset til 2-0. Til tross for stort OFK-press ble det utrolig nok ingen flere scoringer før i det 43. minutt. Da fant Mo igjen veien til nettmaskene og sikret en komfortabel 3-0-ledelse til pause.

Selv med en 3-0-ledelse, kjørte OFK også på fra start i 2. omgang. Og det skulle ikke ta mer enn 12 minutter før neste OFK-scoring var et faktum. Ole Petter gjorde en solid jobb på venstrekanten og ble felt av en Sparta-forsvarer. Dommeren var sikker i sin sak og pekte på straffemerket. Den tok Mo seg av og noterte seg for sin tredje scoring for dagen (Straffescoringen kan du for øvrig se HER). De sortkledde gjestene skapte heller lite også i 2. omgang, men fikk servert en aldri så liten gavepakke av OFK-forsvaret få minutter etter 4-0-scoringen. Den tok en Sparta-angriper vare på og satte inn reduseringen til 4-1.

Etter reduseringen foretok Karlsen tre bytter, og en av dem som kom inn var toppscorer Gustav. Og den tidligere Pors- og Skarphedin-spilleren trengte ikke mer mer snaue 10 minutter før han noterte seg i målprotokollen. Med ni minutter igjen på klokka var det duket for dagens flotteste scoring på Rommensletta kunstgress. Jonas forserte med ballen sentralt i banen og på svært vakkert vis chippet OFKs nummer 10 ballen fra 20 meter og inn i bak en sjanseløs Sparta-burvokter. En utsøkt scoring, rett og slett. Gustav på sin side, var ennå ikke ferdig for dagen. OFKs toppscorer viste seg fram med to nye scoringer i det 87. og 89. minutt og fastsatte dermed sluttresultatet til hele 8-1. Selv om Sparta aldri var en trussel på banen, smakte det godt med en skikkelig storseier!

Trivia

• OFK med to seire på rappen for første gang denne sesongen.

Juveler

Mange kandidater å ta av, og denne gangen blir det faktisk fire mann:

3 juveler - Jonas: Klassekamp! Tydelig spillesugen og er involvert i omtrent alt juvelene foretar seg offensivt. Kroner det hele med en vakker scoring i 2. omgang. Banens beste.

2 juveler - Mo: Glimrende kamp på høyrekanten! Scorer tre ganger, og er i tillegg uselvisk ved flere anledninger i 2. omgang når han inntar servitørrollen for lagkameratene (les: Gustav).

2 juveler - Hvarnes: Ubenyttet reserve mot Follo-rekruttene sist. Rett inn på laget nå og overbeviser stort på høyrebacken med sine store løpskraft og gode initiativ.

1 juvel - Ole Petter: Spiller drøye 60 minutter og rekker på den tiden å markere seg for både scoring og tre assists.

PS! Gustav kom inn etter 60 minutter og befestet sin toppscorerposisjon med tre scoringer i løpet av den siste halvtimen. Solide saker!