Oslojuvelene – Stabæk 3

Oslojuvelene Oslojuvelene 3 - 3 Stabæk 3 Stabæk
21 mai 2019 - 20:15Haugerud kunstgress
Mo Taeib

TOMÅLSSCORER: Mo Taeib scoret to ganger for juvelene mot Stabæk 3. Her i sedvanlig driv i hans personlige «lekegrind», romjulscupen. FOTO: ODD.NO

Sterk opphenting til lite nytte

HAUGERUD KUNSTGRESS: Oslojuvelene - Stabæk 3 3-3 (2-3): OFK rotet fælt med sjansene mot nyopprykkede Stabæk 3, men klarte til slutt å hente opp 0-3(!) og fikk med seg et poeng.

Men ut i fra spill og sjanser var det liten tvil om at tre poeng burde vært innkassert for OFKs del. «Voksne» Stabæk 3, for øvrig uten tilknytning til verken eliteserielaget eller rekruttlaget i 2. divisjon, var nemlig svært så effektive i 1. omgangen. Etter 30 minutter hadde bortelaget scoret hele tre ganger - omtrent på alt de hadde av sjanser. Likevel følte de fleste OFKerne - både på og utenfor banen - at dette var fullt mulig å hente opp igjen. Og det skulle vise seg å stemme. I hvert fall til en viss grad.

Først reduserte Matta fortjent etter 36 minutter, før Mo sørget for en svært viktig 2-3-redusering sekunder før pausesignalet lød.

I 2. omgang handlet det meste om OFK - fra start til slutt. Gjestene var på ytterst få visitter, mens OFK-spillerne misbrukte flere store muligheter til å score sitt tredje mål. Heldigvis kom den forløsende utligningen etter 72 minutter, da Mo ble spilt flott gjennom av Einar. OFKs nummer 26 var kald i Stabæk-boksen og lobbet elegant over gjestenes burvokter. Med litt over et kvarter igjen på klokka presset juvelene på for en komplett snuoperasjon, men det ville seg rett og slett ikke. Bortelaget, på sin side, fikk en enorm mulighet til å stjele med seg alle poengene i sluttminuttene, men avslutningen gikk heldigvis til side for Aspaas i OFK-buret. Helt på tampen fikk OFK en aller siste mulighet, da laget ble tildelt fripark i meget farlig posisjon. Jonas, som allerede var tatt av, ble faktisk byttet inn igjen - utelukkende - for ta frisparket rett utenfor 16-meteren. Men dessverre gikk avslutningen godt til side for mål. Dermed endte det med OFKs andre strake poengdeling, i en kamp som - i likhet med forrige runde mot Vollen - helt klart burde endt med tre OFK-poeng. Men å hente opp 0-3 til 3-3 vitner likevel om god OFK-moral.