Oslojuvelene – Vollen

Oslojuvelene Oslojuvelene 5 - 4 Vollen Vollen
17 sep 2019 - 20:15Haugerud kunstgress
Egzon Sadriu

SÅ RØDT: Egzon Sadriu fikk se det røde kortet etter 90 minutter, men hedigvis endte det med tre OFK-poeng. Her er han avbildet i forkant av VGS-turen til Ipswich i 2009 for å gjennomføre «UEFA Level 1» - et kurs for å bli fotballtrener. FOTO: BENT BERGSLI/TA.NO

Tre poeng i «tidenes» dårligste OFK-kamp

HAUGERUD KUNSTGRESS: Oslojuvelene - Vollen 5-4 (2-1): Tross seier var det lite å glede seg over for juvelene etter målorgien mot Vollen.

Et redusert OFK-mannskap bestående av 13 mann klarte aldri å sette sitt preg på kampen, og tidvis florerte det av personlige feil og slurv - spesielt i 1. omgang. Det gjorde sitt til at det rett og slett ble en kjedelig og dårlig fotballkamp. Legg til nye skader og karantener, så kom ikke akkurat OFK styrket ut av matchen.

Men det startet i det minste bra, da scoringskåte Mo satte inn 1-0 allerede etter 4 minutter. Og like mange minutter senere doblet samme mann ledelsen med en nydelig lobb. Men selv med en 2-0-ledelse var gjestene nære på ved flere anledninger, og det var derfor langt i fra ufortjent da de grønnkledde utlignet etter 33 minutter. Det resultatet stod seg til pause.

OFK åpnet best i starten av 2. omgang, men det var Vollen som stod for omgangens første scoring, da de utlignet etter 59 minutter. Men kun fem minutter senere var Johnny frampå i Vollen-boksen og sendte OFK tibake i føringen. Og da Mo fullførte sitt hat trick etter 79 minutter, trodde nok de fleste at OFK skulle ta tre komfortable poeng. Slik ble det ikke.

Etter 86 minutter ble Vollen tildelt et svært omdiskutert straffespark. Ingen av spillerne på banen forstod i det hele tatt at det var dømt et straffespark, men dommeren blåste tilsynelatende for en holding av Egzon i OFK-buret og pekte dermed på straffemerket. Straffen ble satt sikkert i nettet av bortelaget, og på ny var det spenning i kampen. Derimot skulle det ikke ta mer enn to minutter før OFK igjen scoret. Og selvfølgelig var det OFKs spiller nummer 26 som scoret sitt fjerde for dagen. Det skulle likevel vise seg at det ikke var kampens siste scoring. Etter 90 minutter var Egzon på en skikkelig bærtur utenfor 16-meteren, og endte til slutt opp med å felle (eller holde?) en Vollen-spiller. Dommeren svarte med å gi sisteskansen hans andre gule kort for dagen, og det medørte at Kise tok på seg keeperhanskene de resterende overtidsminuttene. Og ikke mange sekundene etter utvisningen sørget Vollen for ny spenning, da de reduserte etter klabb og babb i OFK-boksen. De resterende overtidsminuttene ble hektiske for OFKs del, men hvittrøyene klarte til slutt å dra i land de tre poengene.

Allerede fredag venter Stabæk 3 for et skade- og karantenepreget OFK-lag. Og tirsdag står Furuset på motsatt banehalvdel i OFKs tredje kamp på en uke. Vi krysser fingrene for at vi kommer oss gjennom kampene på en god måte!