Sarpsborg FK – Oslojuvelene

Sarpsborg FK 4 - 5 Oslojuvelene Oslojuvelene
02 jul 2016 - 16:00Kurland kunstgress

OFK-seier i nimåls-thriller

KURLAND KUNSTGRESS: Sarpsborg FK - Oslojuvelene 4-5 (2-3): Juvelene avsluttet vårsesongen med en sterk borteseier over Sarpsborg FK, men det kunne fort endt annerledes.

For på stillingen 2-5 halvveis ut i 2. omgang trodde nok de fleste at kampen var avgjort, men det ble i overkant spennende sluttminutter da hjemmelaget fikk redusere to ganger på nærmest identisk vis i løpet av det siste kvarteret. Heldigvis holdt OFK unna for SFK-presset og tok med seg tre deilige poeng inn i sommerferien.

Men det startet i det minste meget godt for juvelene. Målkåte Gustav Heldal sendte juvelene opp i føringen før 10 minutter var spilt, og selv om hjemmelaget utlignet et drøyt kvarter senere, var det OFK som gjorde seg bemerket de første 45 minuttene. Før kampen lovet Ole Petter og Jonas til coach Karlsen at de endelig skulle klare å score på sin cornervariant. Gutta holdt ord, og bare minutter senere rundet Gustav elegant SFKs keeper og satte inn 3-1 til OFK. Rett før pausesignalet ble hjemmelaget tildelt et helt korrekt straffespark som ble satt sikkert i mål og sørget for at lagene gikk til garderobene på stillingen 2-3.

Med den sene SFK-reduseringen før pause, forventet juvelene at hjemmelaget skulle gå ut i hundre etter pause. Det stemte til en viss grad, men i stedet for utligning la Mo på til 4-2 etter at han ble spilt fri av Arneberg kun 10 minutter ut i omgangen. Fem minutter senere entret Ibra banen, og innbytteren trengte ikke mange minuttene før han satte inn hans første mål i OFK-drakta og juvelenes femte for dagen. Med bytter, flere rokkeringer på posisjoner og en tremålsledelse ble OFK muligens litt for komfortable. Det siste kvarteret satte SFK nemlig opp dampen og fikk redusere to ganger. Det gjorde sitt til at det ble et et visst kjør mot juvelene og Aspaas i OFK-buret, men heldigvis kom ikke Sarpsborg-laget lenger enn to kjappe reduseringer.

Seieren betyr at OFK tar sommerferie med 11 poeng og en heller beskjeden 13. plass, men trepoengeren betyr i det minste at det er god kontakt med mange av lagene foran på tabellen.

Trivia

• Karlsen meldte fem OFK-mål før kampstart. Godt tippa, coach!
  • Keeper Egzon inn som venstrekant de siste 10 minuttene.

Juveler

God innsats av samtlige som sørget for en deilig vårsesongavslutning, men valget faller på disse tre:

3 juveler - Petter: Herlig kamp! Briljerer sentralt på midtbanen i store deler av kampen, og går også ned som høyreback en liten periode.

2 juveler - Ole Petter: Må ut med skade de siste 10 minuttene, men gjør ellers en veldig god innsats som indreløper. Løper og løper, vinner (hode)dueller og er involvert hele veien.

1 juvel - Gustav: To nye mål på OFKs toppscorer. Farlig på flere OFK-kontringer og kunne fort notert seg for enda et hat trick.