Telemarks stolthet i hovedstaden

Kretsmesterskapet 2015: Dette er lagene OFK skal møte

Manglerud Star og Kjelsås 2 er lagene Oslojuvelene skal møte i kampen om kretsmesterskapet. Vi har sett litt nærmere på motstanderne.

De tre 4. divisjonsavdelingene i Oslo er ferdigspilt, og avdelingsvinnerne er klare. Avdeling 1 og 3 har vært de jevneste med flere opprykkskandidater, mens det i bunn og grunn har stått mellom to lag i avdeling 2.

OFK har hatt en fantastisk 2015-sesong, og var allerede klare som avdelingsvinner før siste serierunde. Nå gjenstår to dueller mot de to andre avdelingsvinnerne i 4. divisjon. Dette er lagene vi møter i kampen om kretsmesterskapet, eller «bøtta» om du vil!

Avdeling 1: Manglerud Star

I avdeling 1 var det Manglerud Star som til slutt kunne juble for opprykk til 3. divisjon etter 3-0-seieren borte mot Frigg 2. Laget ledet den jevne avdeling 2 store deler av sesongen, men ble avdelingsvinner faktisk kun på bedre målforskjell enn Årvoll. 40 poeng sanket de grønnkledde gjennom sesongen, noe som er det laveste blant avdelingsvinnerne.

12-4-4 ble sluttstatistikken, med 6-1-3-statistikk hjemme og 6-3-1-statistikk borte. Målforskjellen viste 47-20. De fire tapene kom mot Oppsal 2, Teisen, Romsås og Korsvoll2. Tap de selv omtaler som «unødvendige og i alle fall ufortjente» på sine egne hjemmesider.

Tidligere møter: OFK har møtt MS-laget gjentatte ganger tidligere i både treningskamper og seriespill. Kampene har vært jevnspilte, men OFK har gått seirende ut av de fleste oppgjørene.

 

Avdeling 2: Kjelsås 2

Kjelsås 2, eller Kjelsås-rekruttene som de også kan omtales som, var sammen Rilindja de to suverent beste lagene i avdeling 2, og ble avdelingsvinner etter 2-0-seieren over KFUM 2 i siste serierunde. Kjelsås 2 og Rilindja lagene fulgte hverandre hele veien, men til slutt var det laget fra Nordre Aker som vant avdelingen og sanket solide 53 poeng. Det var den suverent beste poengfangsten i de tre 4. divisjonsavdelingene. 18-1-1 og målforskjellen 82-21 vitner om et bunnsolid rekruttlag med en vanvittig målteft. Det eneste tapet kom mot opprykksrivalen Rilindja. Hjemmestatistikken på Grefsen kunstgress tror vi det er få lag i breddefotballen som kan matche. Her endte laget opp med imponerende 10-0-0 og målforskjellen 37-3, mens bortestatikken viste 8-1-1 og målforskjellen 45-18. Heldigvis skal disse kretsmesterskapskampene spilles på KFUM Arena…

Tidligere møter: Oslojuvelene har aldri møtt Kjelsås’ neste beste, men enkelte vil nok huske tapet for Kjelsås 4(!) i en treningskamp for noen år tilbake.

 

Slik spiller Oslojuvelene sluttspillskampene om kretsmesterskapet:

Onsdag 14. oktober: Oslojuvelene – Kjelsås 2 // kl. 20.00 // KFUM Arena.

Søndag 18. oktober: Manglerud Star – Oslojuvelene // kl. 20.00 // KFUM Arena.