Telemarks stolthet i hovedstaden

Bærum 2 – Oslojuvelene

Bærum SK Bærum 2 1 - 4 Oslojuvelene Oslojuvelene
19 apr 2022 - 20:15Sandvika stadion

STRAFFEREDNING: Erik Haukaas Aspaas var meget solid mellom stengene og reddet blant annet et straffespark 10 minutter før slutt. Her avbildet med tidligere Premier League-dommer Bobby Madley etter at engelskmannen dømte Vollen - Oslojuvelene i 2019.

Påskeferie og pils resulterte i sesongens første seier

SANDVIKA STADION: Bærum 2 - Oslojuvelene 1-4 (1-1): Juvelene gjorde det vanlige; baklengsmål innen første fem - før hodene og prestasjonene virkelig falt på plass!

Etter fadesen i første serierunde trengte juvelene påskeferie for å nullstille psyken. Disse dagene ble fylt med alt fra påskefjellet med Staysman på full guffe, langrennski med Jägershots og null søvn til late dager nede på beachen i varmere strøk. Går jo rimelig greit om dagen i lommeboka til folket. Psyken går det rimelig greit med også for så vidt. Slik virket det i hvert fall som ute på banen.

Vi ønsker å være et lag som inviterer motstanderne inn til kampen med god selvtillit, og gir dem gjerne en ledelse innen de første minuttene som spilles. Bærum 2 er et godt lag bestående av unge, up-and-coming gutte- og juniorspillere i kombinasjon med spillere fra A-laget. Og disse trener gjerne fem-syv ganger i uken. Vi trener fem-syv ganger i løpet av sesongen. Men vi trener veldig mye på å «chugge» pils fort. Det er vi gode på. Heldigvis trenger vi ikke å være i god form når vi har mye ballbesittelse og rutine. Og det beviste vi i denne matchen.

1. omgang

3' - 1-0: Bærum direkte opp i ledelsen. Flott spill. Det skal vi gi dem. Få pasninger og gode bevegelser.

37' - 1-1: Straffe. Hva som skjedde i feltet vet vi faktisk ikke. Det vi vet er at det var veldig fortjent. Under pep-talken før match fikk Mo ansvaret for å ta dagens straffer, og han responderte med enorm jubel da ballen - en lompe midt mot mål - gikk hele veien inn i nettmaskene.

Pause

Juvelene fikk blod på tann etter straffescoringen og ønsket å bygge videre på de gode prestasjonene. De hvitkledde kom til flere muligheter, og kunne like gjerne vært i føringen. Bærum 2 hadde også noen småfarligheter, men ikke noe mer. Skribenten var ikke til stedet under pausepraten. Det var synd – for her ble det åpenbart sagt noen kloke ord!

2. omgang:

64' - 1-2: Mats Marthinussen her nå, altså. Før match ble det stusset over at det var satt en såpass høy odds på at han skulle score mål. Vel, han holder på inne i Coolbet-systemet, så vi har jo skjønt tegninga nå. Scoret med magen. Skulle vise seg at øl-mage «came in clutch».

72' - 1-3: WOW! Årets mål fra OFK etter min mening. Målet var så bra at de som var på vei hjem for å se Liverpool - United snudde for å se resten av matchen her. Henviser til mitt første referat før sesongen, hvor jeg nevnte at ikke alle har ligget på latsiden. Men noen har hatt helt tiki-taka-stemning på futsalbanen, og her anvendte Felix og Damon dette i praksis. Gutta spilte «vegg opphøyd i vegg» rundt Bærums 16-meter, før Felix satte den enkelt i mål bak en svimmel keeper.

90' - 1-44: Mo som setter spikern i kista etter assist fra vingback(!) Johnny. Lekker avslutning. Klasse over den der.

Takk for kampen - og lykke til videre, Bærum 2!

Trivia

  • Få med dere Bærums referansefylte kampreferat - skrevet av Bærum-legende, prest(?!) og tidligere «Robinson»-deltaker - Erik Massimo Herstadhagen.
  • Telemarking Simen Øigarden med fortid i Gulset, Pors og Herkules mellom stengene for Bærum 2.

Juveler

3 juveler – Aspaas: Står en meget bra kamp. OFK ble tatt på senga tidlig, men det kunne ikke Aspaas lastes for. Etter det så ble det helt tett bakover - i hvert fall tre TV-redninger og en strafferedning. Herregud for en kamp. Herregud for en keeper!

I FULL STREKK: Her redder Aspaas straffesparket på stillingen 1-3. FOTO: Erik Massimo Herstadhagen

2 juveler – Felix: Man sier 70 prosent av verden er dekket av Kanté. Da er de resterende dekket av Felix. Til å ha vært skadet lenge, med lite trening - så løper sikkert Felix flere mil i dag! Kriger - og spiller futsal mot Bærum. Fabelaktig tiki-taka på mål nummer tre. Hadde også hatt flere målgivende, hadde vi bare vært litt mer kliniske foran mål.

1 juvel – Damon: Blir nevnt ofte når det kommer til juveler, men han er en å telle med. Kommer til mange muligheter, legger assist på assist og spiller en meget bra match som vingback. Mange som fortjener juvel i dag, men Damon er alltid farlig. Tok også to tunneler på en frustrert Bærum-back.

Kampens øyeblikk

To øyeblikk denne gangen:

  • Marthinussens mål som virkelig vippet kampen OFKs vei!
  • Aspaas' strafferedning. Bærums beste sjanse til å komme tilbake i kampen på slutten. Neida. Aspaas holdt tett!

Kampens taktiske øyeblikk:

Karlsen lot være å bytte på corner, noe som resulterte i at Marthinussen klarte å få ballen over streken - med magen.

Oslojuvelene (3-5-2)

Eirik Haukaas Aspaas – Jesper Wallestad, Nikolai Bjurholt, Aleksandar Corovic – Petter Wickmann, Damon Eghdami, Einar Lundefaret, Karl Felix Krafft, Tor Kristian Hjartsjø – Mo Taeib, Mats Marthinussen. Innbyttere: Kjetil Pedersen, Stian Lien (i 40 min) , Erlend Kasin (i 25 min), John Ivar Strand (i 25 min).

Mål:

  • Mo x2
  • Marthinussen
  • Felix

Assist:

  • Damon x2
  • Nikolai (passiv assist – telles ikke som en ordentlig assist)
  • Johnny