Telemarks stolthet i hovedstaden

Adam Larsen Kwarasey

Her er OFKs motstandere i 2020

To avdelinger, flere kamper, mange rekruttlag – og flust av spillere med eliteserieerfaring. Slik blir 2020-sesongen for OFK.

4. desember løftet Oslo Fotballkrets sløret av det nye avdelingsoppsettet, og der kom det fram at Oslojuvelene FK i 2020-sesongen skal spille i 4. divisjon avd. 1. Og for første gang – i hvert fall for OFKs del – består 4. divisjon i Oslo nå av kun to avdelinger med 14 lag. Det betyr flere kamper, men tilsynelatende ikke en lenger sesong. Siste seriekamp i 2020-sesongen spilles nemlig 6. oktober, og det er faktisk to dager tidligere enn siste kamp i 2019-sesongen. Juvelene serieåpner borte mot Fagerborg tirsdag 14. april, og avslutter vårsesongen hjemme mot samme lag 30. juni.

Hjemmebane blir igjen Haugerud kunstgress, som også var hjemmebanen i 2019-sesongen. Kampdag er tirsdager kl. 20:15, samt enkelte fredagskamper med avspark kl. 18:30.

>> Se hele terminlisten

>> Se hele tabellen

Fagerborg
Fagerborg

Fagerborg har OFK møtt gjentatte ganger i seriespill opp gjennom årene. Sist i 2018-sesongen. Et lag som tradisjonelt har slått godt fra seg. Spiller målsniken Haaken Østby Munthe-Kaas fortsatt?

Fjorårets plassering: 7. plass, 4. divisjon avd. 03

Kjent for: Gule og grønne drakter.

Follo 2

Et av hele fem rekruttlag i OFKs avdeling. Med førstelaget i 2. divisjon vil det trolig bli mange unggutter på dette laget. De holder garantert et bra nivå, men ikke nok til å være med helt i toppen. Tror vi.

Fjorårets plassering: 9. plass, 4. divisjon avd. 01

Kjent for: Cupfinalen i 2010, Fitim Azemi, Bonaventure «Boni» Maruti.

Fremad Famagusta

Et kompislag på lik linje med OFK. Blir fort flere fotballkamper enn fotballtreninger i 2020. Vil trolig få det tøft i avdelingen. Sterke på Twitter.

Fjorårets plassering: 8. plass, 4. divisjon avd. 03

Kjent for: Magnus Carlsen, Lillehammer-folk, keeper med colaboks ved stolpen.

FC Oslo
Gamle Oslo (FC Oslo)

Gamle Oslo, bedre kjent som FC Oslo, blir et nytt og spennende bekjentskap. Nyoppykket fra 5. divisjon, og vil garantert hevde seg i divisjon over også. Et lag med store ambisjoner – på og utenfor banen. Ikke et spesielt ungt lag, men har de siste årene klart å tiltrekke seg kjente spillere som Alexander Mathisen, Torstein Andersen Aase, Kenneth Di Vita Jensen og Glenn Roberts. Flere av dem spiller fortsatt, og vi blir ikke overrasket om det kommer enda flere spillere inn med eliteserieerfaring. Ledes av VIF-keeper Adam Larsen Kwarasey.

Fjorårets plassering: 1. plass, 5. divisjon avd. 03

Kjent for: Tette bånd til Nike og Holzweiler, spillere med eliteserie-erfaring.

Grei
Grei

Laget som slo OFK ut i første kvalifiseringsrunde til NM i 2019. Rykket ned fra 3. divisjon, og vil garantert rett opp igjen. Trolig en av de største opprykksfavorittene. Ressursterke.

Fjorårets plassering: 12. plass, Norsk Tipping-ligaen avd. 2

Kjent for: Dagfinn Enerly, Bjørnar Holmvik, Flamur Kastrati.

Holmlia
Holmlia

Det eneste laget OFK tapte begge seriekampene mot i 2019-sesongen, og tap ble det dessuten mot rødtrøyene i OBOS-cup. Var en av opprykksfavorittene, men skuffet stort. Bortsett fra mot OFK, da. Vanskelig å si hvordan de er rustet for 2020-sesongen.

Fjorårets plassering: 8. plass, 4. divisjon avd. 02

Kjent for: Haitam Aleesami, Ohi Omoijuanfo, Adama Diomande, Mathis Bolly, Jonathan Parr.

KFUM 2
KFUM 2

Kåffa blir trolig en av opprykksfavorittene i avdelingen. Som i 2019-sesongen vil laget bestå av en god miks av etablerte OBOS-spillere og solide juniorspillere. En topp 3-plassering, spår vi.

Fjorårets plassering: 2. plass, 4. divisjon avd. 02

Kjent for: Eivind Arnevåg, Stian Sortevik.

Kolbotn
Kolbotn

Nok et topplag juvelene møtte i 2019-sesongen, og hvittrøyene blir helt sikkert et lag å regne med i 2020. Ender stort sett alltid på øvre halvdel. Uttaler samtidig at «Det vil også bli en økt satsing på vårt A-lag, hvor målet er å ta nye steg mot opprykk til 3 div. ».

Fjorårets plassering: 5. plass, 4. divisjon avd. 02

Kjent for: Kvinnelaget, Solveig Gulbrandsen.

Manglerud Star
Manglerud Star

Manglerud Star har juvelene møtt flere ganger i både treningskamper og i seriespill. Senest i 2018-sesongen. Trenes nå av klubbnomaden Markus Norheim Cham, som ser ut til å gi sjansen til en del unggutter.

Fjorårets plassering: 6. plass, 4. divisjon avd. 01

Kjent for: Ishockey, konkursen i 2011 og Felix Ademola.

Nesodden
Nesodden

Et lag OFK hadde få problemer med å slå i en treningskamp før sesongstarten i 2019. Likevel gikk laget fra halvøya helt til topps i avdeling 1. Må dermed regnes som en av favorittene i 2020.

Fjorårets plassering: 1. plass, 4. divisjon avd. 01

Kjent for: Eneste bortekampen hvor båt egner seg best som framkomstmiddel, dommer Trygve Kjensli.

Oppsal 2
Oppsal 2

Laget som tok 2. plassen bak Nesodden i 2019-sesongen. Vanskelig å si hva nedrykket til 3. divisjon for førstelaget har å si for dette rekruttlaget. Vi tipper de likevel har såpass bredde og kvalitet i troppen at de blir å finne i toppen.

Fjorårets plassering: 2. plass, 4. divisjon avd. 01

Kjent for: Espen Bredesen, Håvard Nielsen, Fredrik Carlsen.

Ready 2

Ikke så lett å finne informasjon om Readys nest beste, men noe sier oss at stammen ikke består av spillere som kan karakteriseres som unge og lovende. Likevel har nok de marineblå mer enn nok rutine til å klare seg.

Fjorårets plassering: 9. plass, 4. divisjon avd. 03

Kjent for: Bandy, Dan Eggen.

Ullern 2

Avdelingens femte og siste rekruttlag. God sesong i fjor. Kommer neppe til å kjempe helt i toppen, ei heller være i nedrykkstriden. Bygger et nytt og mektig flerbruksanlegg i tilknytning til Ullern idrettspark.

Fjorårets plassering: 4. plass, 4. divisjon avd.

Kjent for: Erling Knudtzon.