Bærum SK Bærum 2 3 - 4 Oslojuvelene Oslojuvelene
08 mai 2018 - 20:15Sandvika stadion
Bærum SK 2 - Oslojuvelene

Sliteseier mot Bærum-rekruttene

SANDVIKA STADION: Bærum 2 - Oslojuvelene 3-4 (1-2): Etter to strake tap slo juvelene tilbake med seier over Bærum-rekruttene.

Med OFKs begredelige statistikk mot rekruttlag i bakhodet, valgte Karlsen en uvanlig defensiv tilnærming mot det unge Bærum-laget fra start - med følgende målsettinger:

1. Ingen dødballmål imot
2. Holde nullen til pause.

Selv med tre baklengs gikk det første målet greit. Det andre holdt akkurat ikke inn.

De purunge Bærum-guttene ble mildt sagt irritert på OFKs defensive spillestil, men det gjorde naturligvis ingen verdens ting. Etter ca. 10 minutter ble Gustav felt i Bærum-boksen, og OFK ble tildelt sitt tredje strake straffespark. Et straffespark Jonas eller Ole Petter normalt hadde tatt seg av, men fra sidelinjen meldte Karlsen at Johnny skulle ta det. Det gikk ikke så bra, da straffen ble reddet av Bærums sisteskanse. Men etter en drøy halvspilt omgang rettet OFKs nummer 9 opp litt av inntrykket. Et vakkert OFK-angrep anført av Ole Petter og Gustav ble avsluttet da sistnevnte curlet et perfekt innlegg fra høyrekanten rett til Johnny som enkelt kunne bredside inn 1-0 til OFK. Den ledelsen doblet samme mann kvarteret før pause med et lite sleivtreff i boksen som overlistet Bærums burvokter. Med tanke på at juvelene lå i «ramma» store deler av omgangen, hadde hjemmelaget mye ball, men skapte svært få store målsjanser. Rett før pausesignalet lød var derimot OFK litt for slappe i presset. En Bærum-spiller fikk dermed banket inn reduseringen utenfor 16-meteren, og sørget med det for 1-2 til pasue.

I 2. omgang gikk OFK ut i et mye større tempo og høyere press. Det burde og skulle ha resultert i 1-3 tidlig, men i stedet kontret de gule og sorte gjentatte ganger og fikk også satt inn 2-2. Det resultatet stod seg til det gjenstod 10-12 minutter igjen på klokka. Da roet Damon OFK-nervene med et herlig langskudd. Og bare et par minutter senere ladet Ole Petter også skuddfoten og satte vakket inn 2-4 via stanga. Da trodde nok de fleste at kampen var avgjort, men rett før slutt fikk hjemmelaget nok en redusering og presset på for utligning. Heldigvis slapp juvelene med skrekken og 3-4 stod seg kampen ut.

Trivia

• Krampe på Martin Berge - i begge legger!
  • Straffesparklaget Oslojuvelene

Juveler

3 juveler - Ole Petter: Legger ned en stor innsats på midtbanen, bidrar med målgivende pasning og scorer desssuten et vakkert mål fra distanse. OFKs bestemann.

2 juveler - Johnny: Første kamp fra start. Misser først straffespark, men viser karaktér med to kasser.

1 juvel - Martin: OFKs bestemann i forsvaret. God i duellspillet, bryter foran og er trygg med ballen.