Telemarks stolthet i hovedstaden

Treningskamp: Furuset – Oslojuvelene

TRENERTEAMET I 2022: Magnus «Magga» Mediaas Hansen og Christoffer Karlsen

4. mars – Tid for en ny høydare. Furuset – Oslojuvelene. Årets første treningskamp.

OFK spiller sin første treningskamp mot et godt komponert Furuset. Kampstart 20.00, fredag. Det er ingen tvil om at Juvelene prioriterer laget først, ettersom matchen blir servert rett inn mellom lefsa og kjøttdeigen på tacoen. Det vi derimot kan si, er at dette var en match hvor tacoen burde blitt tatt med til kamp – dropp første utslagsrunde i «The Voice» og «Mesternes Mester»-finale, for her var det kjøøøøøh i 90 min.

«Høstlaget OFK» blir det meldt rundt om. Coach Karlsen funderte over mulighetene for å kanskje få flytta den NM-kampen om 2 uker til rundt august. Lite trolig. Denne trenden må det da vel gå an å snu på? Etter to knallgode økter nedpå Haugerud kunstgress hvor underlaget består av 50% skøytebane og 50% kunstgress, møtte Juvelene opp til en strøken matte på Fjellhamar – helt uten is. Dette skulle bli spennende for Juvelene.

Kampen var i gang, og vi trodde knapt våre egne øyne. Mål, mål og flere mål. Mannen bak showet – han fyren som trekker i trådene, Coach Karlsen, hadde visstnok klart å snu psyken til høstlaget.

Første omgang:
6. min. 1-0 Furuset: Forfall fra keeper Aspaas hos OFK noen minutter før kampstart resulterte i at Kjetil Evensen, mannen med den enorme rekkevidden, måtte stille seg mellom stengene – med et par Swix-skihansker som keeperhansker! Kjetil ble tidlig testet ut med et langskudd fra 30 m, og her valgte vår keeper å prøve på en volleyball-variant som resulterte i at den endte i mål.

12 min. 1-1: Niko er der han skal være. Vi også. Etter sommeren er Niko i Trondheim. Ikke vi. Da er det en annen stopperkjempe vi må sette vår lit til. Får håpe han har et øye for dødballmål og parodier på TikTok.

25 min. 2-1: Furuset opp i ledelsen, keeper Kjetil er svært misfornøyde med presset – kan si oss enige i det. OFK rekker deretter så vidt å ta avspark før…

26 min. 2-2: Damon lukker øynene og chipper over keeper. Verden står stille et par sekunder, stang – stang – inn.

34 min. 2-3: Mo med en perfekt spissbevegelse som gjør han fri på bakerste.

44 min. 3-3: Kjetil er fortsatt svært misfornøyd med presset – vi er fortsatt enige, kanskje på tide å gjøre noe med det?

Pausen:
Carlsen tar taktiske grep, bytter tre mann i pausen – Mathias, Stian (Lien – ny kær fra Notodden) og Peter. Sistnevnte har i det siste blitt bedre kjent som kjeksen og har bidratt til ekstremt hodebry for Coach – hvor lenge tørr jeg å la han spille før det kommer en ny strekk? Nok er nok, kom deg ut sier han bestemt. Inn kommer Anders, Johnny og Nuno. Noen kloke og velvalgte ord blir sagt av Coach som har et stort ønske om at juvelene skal begynne å hæppe litt mer. Få på noe tikki.

Andre omgang:
En roligere start på denne omgangen, og Einar blir byttet ut etter drøye 55 min.

68 min. 4-3: Hvarnes tar Coach Karlsen på ordet, prøver seg på en liten tuuuuunnell som bakerste mann – uten hell. Keeper er sjanseløs og Furuset opp i ledelsen.

74 min (kampens øyeblikk): TK får frispark i gunstig posisjon. Jeg ønsker å mimre tilbake til mine samtaler med noen lokale som ble sitert ved forrige innlegg, anonym 1: «Coach Karlsen har det blitt nå? … Taktisk geni!» Vel, det dette geniet gjør når frisparket blir laget er å få kastet Einar utpå igjen. Resultatet av dette? Vel, 4-4 på tavla etter klink i krysset fra Lundefaret. Karlsen snur seg mot trenerteamet/benken med nesa langt oppi skyene «Taktisk geni». Etter byttet er det totalt Lundefaret-show, Benzema var tilbake. Drikkeflasken til karen inneholdt visstnok noe snacks han hadde dratt med seg fra Napa, et eller annet «better, faster and stronger»-opplegg. Funka i hvertfall.

78 min. 4-5: Lundefarten på farten igjen og setter den i kassa. Vi koser oss nå, voldsomt. Ulovlige midler må etter hvert til for å stoppe mannen.

81 min. 4-6: Hvarnes skulle gjøre opp for tunnelsen sin med å klinke en ball i bakrom, traff riktig nok to motspillere på veien, men landet fint i beina til Mo. Sistnevnte tar en så frekk vending at han sender forsvarsspilleren tilbake til Circle K på Fjellhamar – hvor han må kjøpe en pølse med ekstra potetsalat på. Her ender også kampen, 6-4 seier til OFK.

Dagens (treningskamp)juveler:

*** Einar
** Mo
* Damon

Kampens øyeblikk:
Einar blir avbrutt av Karlsen midt i jazzingen med Martin Berge (styret følger alltid med på match) og sendt inn til å ta frispark. Perle av dimensjoner meldes det om, medfører også riktighet.

Kampens taktiske øyeblikk:
Nei, ikke Hvarnes sin tunnel som bakerste mann. Heller når Karlsen satt inn Einar på frisparket i 75.