Telemarks stolthet i hovedstaden

Cupexit i første NM-kvalfiseringsrunde

TRE JUVELER: Tor Kristian «TK» Hjartsjø gjorde en god figur for OFK, men klarte ikke å forhindre NM-exit. Her fra da han ble den store helten da Eidanger slo Pors i Eidangerhallen i 2009. FOTO: OLE MARTIN MØLLERSTAD/TA

LØREN KUNSTGRESS: Oslojuvelene – Grei 0-2 (0-0): NM-eventyret over for Oslojuvelene.

Juvelene er et sted de ikke ønsker å være – kveldskamp på en søndag. Alt annet enn optimalt. Oppladningen på lørdagen måtte justeres og Juvelene ble nødt til å bytte ut Ivy, Old Irish og nattkebab med en bedre film og beina høyt på sofaen. Sikkert flere som hadde godt av det uansett.
Før matchen hadde bookmakeren satt følgende odds: H (10.0) U (3.6) B (1.12). Det var visst ingen tvil om at «B» skulle være den sikreste kampen på kupongen. Grei, et topptrent satselag i 3. divisjon mot et OFK fra 4. divsjon, som vel har rundet fire treningsøkter i løpet av fire måneder. Oslojuvelene tar selvfølgelig NM seriøst, og Juvelene ankom garderoben til opphengte drakter, Bixit u/sjokolade og mengder av frukt. Ingen tvil om at lagleder (Magga) Hansen hadde gjort jobben sin. Alt var tilrettelagt. Nå gjenstod det bare for de utvalgte i troppen å gi tilbake.

Første omgang:
Ingen mål i denne omgangen. To godt organiserte lag som kriget mot hverandre i 45 min. Oslojuvelene spilte strålende defensivt og slapp til en halvsjanse. Offensivt skapte vi et par gode muligheter, men med marginene mot oss resulterte ikke dette i mål.

Pause:
Karlsen brukte noen prosenter av klubbkassa på sånne svære flipover-blokker hvor han delte sine brilliante idéer som han hadde ligget og grublet på over hele helgen. Juvelene anvendte disse idéene i praksis. Juvelene er fornøyde med første omgang. Ingen taktiske endringer blir dermed gjort. Så lenge Juvelene fortsetter det strålende defensive arbeidet skal mye være gjort. Målsjansene vil alltid dukke opp i form av de fantastiske frontspillerne våre.

Andre omgang:
En andreomgang hvor Juvelene rett og slett dominerer frem til 81. min. Grei har visstnok en spillestil hvor de ønsker å slå mye langt, men dette fungerer ikke. De får heller ikke til å etablere spill. Juvelene er gode i presset, gode med ball og har svært god kontroll. OFK kommer til to-tre enorme målsjanser i regi av Einar, Niko og Damon. Ballen vil derimot ikke havne i mål. Det ser ut til at dette skal bli en lang kveld med ekstraomganger før…
81′ – Corner til Grei. Dette er nok Grei sin 10. corner. Alle gode ting er 10 eller noe sånt. Klabb og babb i feltet, og et skudd som går gjennom fem OFK-bein resulterer i 0-1. Dette var sårt for oss, men det gledet oss å se at Grei feiret som om de vant Champions League!
90+3′ – OFK sender alle mann i angrep – også keeper (!) – i et forsøk på å presse inn en utligning. Ballen blir klarert, og Grei får en enkel oppgave med å sende ballen i et tomt OFK-bur.

Dagens (NM-)juveler (innsendt av støtteapparatet):
*** TK
** Peter
* Kjetil P

Dagens bytter:
78′ – Inn: Mats, Ut: Einar
87′ – Inn: Corovic, Ut: Hegna

Dagens tilskuertall: 44
Kampens øyeblikk: Ikke kun et øyeblikk i dag, men full-on krig fra OFK i 90+4. Fabelaktig opptreden og alle bar Juvelen på brystet med stolthet! Dessverre gikk det ikke veien denne gangen.
Kampens taktiske øyeblikk: 3-liter kaffe ble konsumert av OFK.