Telemarks stolthet i hovedstaden

Tap i årets siste treningskamp

VEITVET KUNSTGRESS: Veitvet – Oslojuvelene 6-3 (0-2): Juvelene fikk ingen god generalprøve før NM-kvalifiseringskampen mot Grei.

Og det mot et nyopprykket 4. divisjonslag i Veitvet. Dette var en kamp som virkelig ble tatt som en treningskamp fra Juvelene sin side. Dagens referat vil ikke bli spesielt bra, noe som gjenspeiler resultatet i kampen. Et OFK-lag som spilte to forskjellige kamper i de to omgangene. Men for den nøytrale; dette var en utrolig innholdsrik kamp!

Juvelene dro fra forrige treningskamp mot Furuset med mange mål både offensivt og defensivt, og gårsdagens kamp fulgte samme stil. Jeg velger å dra frem en setning som jeg brukte ved forrige referat: «Kampen var i gang, og vi trodde knapt våre egne øyne. Mål, mål og flere mål».

Første omgang:
24′ – 0-1: Jeg forklarer dette målet på en enkel måte, for de som så Ronaldo sitt første mål mot Spurs forrige lørdag. Vel, dette var en tro kopi. MT7 om du ønsker, Monaldo kanskje? Klink i krysset fra Mo Taieb i hvert fall. For anledningen i splitter nye Mizuno-sko. «Glem Nike og adidas. Det er Mizuno som gjelder nå», var dommen til Mo før kampstart.

39′ – 0-2: Samme mann står for målet. En strålende pasning fra Damon, og et strålende løp fra Mo resulterer i en ny kasse for telemarkingene.

Pause:
Juvelene føler de har kampen i sin hule hånd. «Denna tar vi lads, bare å fortsette». Laget er derimot bare delvis fornøyde med prestasjonene til tross for at de har god kontroll. Mindre personlige feil og mer kynisme står på prioriteringslisten til 2. omgang. Coach Karlsen gjør tre bytter. Inn kommer Aspaas, Johnny og Hvarnes. Ut går Kjetil P, Damon og Hegna. NM-match på søndagen, må passe litt på så det ikke blir noen skader.

Andre omgang:
49′ – 1-2: Det tar ikke lang tid før det sier pang. En meget omdiskuterbar straffe, tenker 4. div skal få investert i sånn der VAR-opplegg. Da hadde ikke den avgjørelsen blitt stående. Straffetakeren prøver seg på en Jorginho-variant, dårlig utført – men det holdt.

67′ – 1-3: Lundefaret-showet tilbake. Drar like gjerne av et par karer før han limer den elegant i lengste. Har blitt en greie det nå at Einar ikke kan score lette mål, er nødt til å dra av 3-7 mann før han kan score. Evt. sette noen frispark.

69′ – 2-3: Trener gjorde rett i forkant av målet med fem bytter. Dette skulle vise seg å være den beste avgjørelsen han noen gang har gjort. Målet som ble scoret her er et 1/100 langskudd fra nærmere 30 m som lurer seg i mål.

71′. – 3-3: Nok et 1/100 langskudd som lurer seg i mål. Fra samme mann. Fra samme distanse.

73′ – 4-3: Nærmer seg fullstendig kollaps for OFK her nå. Juvelene ser på hverandre og lurer på hva som foregår. Det skal vise seg at vi heller ikke finner en løsning. Voldsom flyt for hjemmelaget.

86′ – 5-3: Spissen deres er sterk og får holdt unna vår forsvarsspiller, før han drar seg forbi neste. Setter den deretter perfekt i hjørnet.

88′ – 6-3: For de som har sett på sånn «next generation goalkeeper training», så plasserer de mange flasker foran mål. De sikter på disse, og når ballen treffer, så går ballen i uforutsigbare retninger. Dette målet var et slikt et. Bare at ballen traff en Veitvet-fot istedenfor en flaske. Kanskje det var godt gjort av han som satt ut foten?

Dagens (treningskamp)juveler:
*** Mo
** Hegna
* TK

Kampens øyeblikk:
Mo sitt langskudd, knallhardt i lengste kryss. Vakreste målet vi har sett på lenge!