Fredrikstad 2 – Oslojuvelene

Fredrikstad 2 0 - 1 Oslojuvelene Oslojuvelene
02 mai 2016 - 19:00Fredrikstad stadion

Historiens første 3. divisjonsseier i boks

FREDRIKSTAD STADION: Fredrikstad 2 - Oslojuvelene 0-1 (0-1): OFK klinte til med en knallsterk 1-0-seier over FFK 2 og sikret med det lagets første seier i 3. divisjon noensinne.

Aldri før har Oslojuvelene FK vunnet i 3. divisjon, men mandag 2. mai 2016 kom den historiske seieren. På Fredrikstad stadion. Mot selveste Fredrikstad. Rekruttene, vel å merke. Eller 2. laget om du vil. Men her tror vi ikke det er mange lag som kommer til å ta poeng utover i sesongen. I hvert fall ikke om aristokratene stiller med et like slagkraftig mannskap som mot juvelene. Håvar Jenssen, Netan Sansara, Filip Johansen Westgaard, Roger Risholt, Steffen Nystrøm og Monir Benmoussa var nemlig seks av de åtte a-lagsspillere juvelene måtte bryne seg på i store deler av kampen.

Hjemmelaget tok derfor ikke overraskende kommandoen fra start på sin egen hjemmebane, mens OFK slet med å etablere eget spill mot de ballsikre FFK-guttene. Til tider var OFK-gutta tilsynelatende mer fornøyde med å gi fra seg ballen til lagkamerat enn å utfordre de rutinerte FFK 2-mannskapet. FFK skulle også få den første, store muligheten etter et drøyt kvarter, men heldigvis for OFK reddet Aspaas mesterlig da en av hjemmelagets angripere kom alene gjennom. Etter et vedvarende FFK-press kom OFK stadig mer inn i kampen og banespillet halvveis inn i omgangen. Spillerne begynte å tørre mer, og det beviste Gustav ettertrykkelig da han alene presset fram en feil i FFK-forsvaret og fikk fri bane mot keeper. Dessverre gikk avslutningen til drangedølingen like til side for mål. Hjemmelaget hadde definitivt mest ball i 1. omgang, men avslutningene deres ble aldri de helt store. OFK, på sin side, beviste at de ikke trengte mange mulighetene før ballen lå i garnet. Etter 42 minutter slo Jonas en utsøkt corner fra venstre, og i boksen fikk Kjetil stå relativt umarket og sende juvelene opp i ledelsen med et vakkert hodestøt. Den scoringen ble også beholdningen til pause.

Hjemmelaget startet 2. omgang like dominerende som den første, men nå varte dominansen mer eller mindre hele omgangen, og OFK hadde svært lite å by på framover. Gang på gang rullet FFK opp angrep, mens juvelene lå i "ramma" og satset på kontringer. Dessverre ble avstandene for store til at OFK klarte å straffe hjemmelaget på sine sjeldne visitter. På tross av det store ballinnehavet til hjemmelaget, fikk FFK-rekruttene til overraskende få målsjanser mot det godt etablerte OFK-forsvaret. Ved et par anledninger mot slutten måtte Aspaas riktignok varte opp med noen helt matchavgjørende redninger, og det var akkurat nok til at OFK klarte å dra i land en meget imponerende borteseier over det sterke Fredrikstad 2-mannskapet.

Trivia

• Agon forsøkte seg på draktbytte med Roger Risholt etter kampslutt.
  • Juvelene klarte å miste en av hjemmelagets fem baller - før kampstart!
  • Splitter nye bortedrakter for anledningen.
  • En WAG til stede. Takk skal du ha, Line!

Juveler

3 juveler - Aspaas: Strålende kamp mellom stengene av selverklærte 'A-lags-Erik'. Flere matchavgjørende redninger og skal ha en stor del av æren for OFKs første trepoenger i 3. divisjon.

2 juveler - Kvalheim: Nok en kamp i midtforsvaret, og nok en gang leverer Heistad-gutten varene. Gjør enkle - og gode - valg både offensivt og defensivt.

1 juvel - Kjetil: OFKs Claudio Yacob. Matchvinner med en kontant heading rett før pause. Meget god i 1. omgang. Noe mindre synlig i 2. omgang - naturlig nok.