Heggedal – Oslojuvelene

Heggedal 1 - 3 Oslojuvelene
08 sep 2015 - 20:15Gjellum stadion kg

Juvelene én seier unna opprykk etter sliteseier mot Heggedal

GJELLUM STADION KG: Heggedal - Oslojuvelene 1-3 (0-1): Ingen overbevisende OFK-kamp, men så var det disse dødballene, da.

Heggedal kom fra 2-2 hjemme mot tabelljumbo Vestli og et stygt 8-2-tap mot Asker 2, mens juvelene på sin side kom fra to strake seiere. Juvelene måtte derfor tåle favorittstempelet som så mange ganger før denne sesongen. Seier ble det, men det ble også kamp hele veien inn.

Med Charter-Svein, vafler, kaffe og annen snacks i kiosken var rammene definitivt lagt på Gjellum stadion denne tirsdags kvelden. I flotte garderober (sammenlignet med Oslo-standard) fikk vi kampplanen framført av Coach Karlsen. Ligge lavt i 4-5-1 når vi ikke hadde ball, med minimum tre perioder hvor vi skulle ”klikke” helt med at samtlige gikk i høyt press. Laget så bra ut, troppen så bra ut, vi hadde virkelig tro på en fin fotballkveld.

Det starter også brukbart for juvelene som raskt tar tak i banespillet og de første ti minuttene av kampen ser det ut som det skal bli en komfortabel seier. Nærmest er vi da Eirik finner Ole Petter med en strøken halvtliggende som Ole mottar med en ytterst følsom førstetouch. Han kommer seg rundt på kant, får så slått ballen ut igjen i boksen til Maggen som har en forsvarsspiller akkurat tett nok i kroppen til at det ikke blir virkelig farlig. Etter dette skapes det noen farligheter, men den svært så høye Heggedal-keeperen er med på notene. Juvelene får også sin ledelse, i fjor gjorde han det gang på gang, i år har vi ikke sett det like ofte. Vi snakker Ole Petter og frispark. Fra rundt 20 meter finner han veien til nettmaskene. Skuddet er lavt, ikke spesielt godt plassert, sånn passe hardt, men går uansett rett inn. 0-1 på dette tidspunktet er fortjent nok. Etter scoringen fungerer veldig lite. Fra å ha angrepet vellykket med kantspillerne det første kvarteret skal nå alt broderes gjennom midten, noe man i veldig liten grad lykkes med. Heggedal kommer i denne perioden til en avslutning som Endre fint parerer. 1-0 står seg til pause.

Andre omgang fortsetter i samme spor som den første ble avsluttet. Vi skaper veldig lite, og det er Heggedal som ser farligst ut. Det skal nevnes at Erik Vinje får avsluttet på innsiden av stolpen, men juvelene virker ikke helt påskrudd. Et kvarter ut i omgangen blir en Heggedal spiller tredd igjennom, han runder Endre som tar beina til angriperen, sportslig som Heggedal-spilleren er legger han seg ikke ned, men forsøker å holde seg oppreist for å score - noe han ikke lykkes med. Han drar med seg ballen ut av boksen før han så blir felt. Noe som kunne resultert i utvisning og rødt kort, ender i stedet med et frispark. Juvelene er heldige. Veldig heldige. Karma er et vel passende ord for det som skjer på det påfølgende frisparket. Heggedal viser enorm vilje og får fortjent kriget inn utligningen.

Kampen bølger frem og tilbake i minuttene etter scoringen, men det er juvelene som igjen skal ta ledelsen. Ole Petter sin dødballfot er veldig presis da han finner Kvalheims hode, han styrer juvelene opp i ledelsen. Samme dødballfot finner Mo på et nesten identisk frispark som sender juvelene opp i 3-1. All tvil er nå borte, tre poeng blir med hjem til Oslo.

OFK vinner sin tredje strake og har nå et solid grep om førsteplassen ettersom Fortuna Oslo tapte sin kamp. Vi takker Heggedal for kampen, som i kveld var preget av mye tvilsom dømming begge veier, men som straffet hjemmelaget hardest i dagens oppgjør. Nå ser vi veldig fram til tirsdagens oppgjør mot Fossum på Bjølsen kl 20.15. Da vil vi med seier være avdelingsvinner og klare for et historisk opprykk til 3. divisjon! Vi håper på godt oppmøte - vell møtt!