Høybr/Stovn – Oslojuvelene

Høybr/Stovn 1 - 5 Oslojuvelene
01 sep 2015 - 20:15Høybråten kunstgress

Juvelene tilbake på seierssporet

HØYBRÅTEN KUNSTGRESS: Etter null seiere på fire forsøk i august var juvelene endelig tilbake i godt gammelt spor. Høybråten ble feid av banen og da dommeren omsider blåste av kampen sto det hele 5-1 til bortelaget.

Tre innkasserte poeng smaker godt, og når Fortuna Oslo tapte 3-2 mot Fossum har juvelene igjen fått en luke på topp.Det var ingen spesielt hyggelig velkomst til Høybråten denne tirsdagskvelden, regnet fosset ned, en temperatur nærmere 10 grader og en lei vind gjorde at de få som møtte opp for å se dagens batalje så inderlig håpte på en fotball som varmet. I de heller slitne garderobefasilitetene manet Coach Karlsen troppen opp til kamp. Det var på tide å legge den grusomme måneden August bak seg, det var en revansjelysten gjeng i garderoben, som ivret etter å komme i gang.

Første omgang starter med at juvelene har mye ball uten å komme til de helt store sjansene, Høybråten på sin side får et par gunstige brudd, men det blir aldri ordentlig farlig. Med frispillingstrening godt i minne tørr juvelene å spille seg ut bakfra og lykkes nesten hver gang. Dessverre er det i nettopp frispillingen vi blir hardt straffet. En Høybråten spiller snapper opp en dårlig pasning og får tredd igjennom en lagkamerat som med en noe heldig avslutning sender hjemmelaget opp i ledelsen. Vi ligger 1-0 under og har ikke vunnet på de siste fire kampene, nå kreves det moral og vilje for å kunne snu kampen.

Juvelene stresser ikke etter scoringen, tålmodig bygges angrep etter angrep opp og det er slettes ikke ufortjent når utligningen kommer. Ole Petter får ballen på kanten av boksen, ser Kjetils gode løp og prikker et perfekt innlegg som møtes av en kontant avslutning. I det utligningen sitter er det ikke en juvel på banen som tviler på at vi kommer til å vinne dette. Gløden er tilbake og ledermålet er i sikte, og når en ivrig Karl Felix vinner ballen ved høyt press og igjen finner Ole Petter som kjører en Guti-kopi med et hælspark tilbake til Øystein som setter ballen i mål er det fotball til 19,5 i stil. 2-1 til pause. Kampen er snudd.

I andre omgang er det klasseforskjell på lagene, og spenningen uteblir totalt. Juvelene har ballen rundt 80% av tiden og skaper mange gode muligheter. Mo får æren av å doble ledelsen etter at han først vipper ballen over en motstander, for deretter å dra seg inn i banen før han avslutter i lengste hjørnet. Samme mann skaffer straffe da han blir revet ned i boksen. Denne gangen får Karl Felix sjansen fra krittmerket, og han svikter ikke. Straffen er utagbart plassert høyt til venstre for keeper. Juvelene gir seg ikke før det står 5-1 i målprotokollen, Mo kommer skrått alene med keeper, og finner kontrollert det lengste hjørnet. En solid bortekamp ender med en overlegen seier, i dag er det gøy å spille fotball.