Telemarks stolthet i hovedstaden

KFUM 2 – Oslojuvelene

KFUM 2 KFUM 2 4 - 7 Oslojuvelene Oslojuvelene
03 sep 2019 - 20:15KFUM-Arena
Mo Taeib

LEKESTUE: Mo Taeib var ustoppelig mot Daniel Fredheim Holm og co. Gulsetgutten noterte seg for fire scoringer og en assist. Her fra FIFPro Winter Tournament – NISOs årlige turnering for kontraktsløse spillere - i 2013.  FOTO: TERJE PEDERSEN/ANB

Mirakelet på Ekeberg

KFUM-ARENA: KFUM 2 - Oslojuvelene 4-7 (1-1): Denne kampen hadde absolutt alt. Duggfrisk matte. Flomlys. En tidligere landslagsspiller. Røde kort. Tosifra antall mål. Kremmerhus som går inn i historiebøkene. Susende taklinger. Noen skikkelige varianter av noen dommeravgjørelser. Glem mirakelet i Marseille, glem mirakelet i Milano. Hvor var du denne vakre aftenen på Ekeberg?

Det var duket for toppkamp på Ekeberg. KFUM har som kjent sitt A-lag i OBOS-ligaen og kjemper hardt med å få 2.laget sitt opp til 3.divisjon. OFK har hatt en meget habil vårsesong og er med i toppen, kun seks poeng bak førende KFUM 2. Ikke et fullsatt stadion, men kan melde om noen titalls iherdige mennesker som ikke ville angre på at de tok turen.

1.omgang starter på best tenkelig vis for OFK. Vi presser høyt og får flere gunstige brudd tidlig. Et av de bruddene gir uttelling, og etter en vakker opprulling og et kreminnlegg av Mo, finner ballen panna til Kise, som enkelt kan heade inn 1-0 til gjestene. Så til kampens desidert mest bisarre øyeblikk. Bråthen som tidlig har dratt på seg et gult kort prøver å møte ballen på et innkast. Kåffaspilleren løper foran og obstruerer sikkert 3-4 ganger før dommeren da velger å blåse. Dommeren presterer å gi begge spillerne gult kort og Bråthen må ta en tidlig dusj. Et syn av måpende ansikter i vantro over hva som har skjedd preger de neste sekundene. Det er få, sett bort ifra en tidligere landslagsspiller som forstår den avgjørelsen. Ble nevnt i stillhet at dette fort kunne blitt en «YouTube-hit» om det hadde blitt fanget opp på film. Dommeren sto på sitt og 75 minutter med ti mann for OFK sto på agendaen.

Kåffa har naturlig nok mye ball resten av denne omgangen. OFK ligger lavt og skyver godt uten at hjemmelaget skaper nevneverdig. Ut av ingenting får en kåffaspiller drømmetreff og limer ballen i bøylen 10 min før pause, som da står seg til halvtid. Karlsen maner til mer av det samme, og gutta ser ut til å respondere godt på de velvalgte ordene.

2.omg sparkes i gang og OFK ligger lavt i ramma, men når muligheten byr seg er det full spiker oppover og det skapes en hel del på kontringer. Først skaffer Felix et frispark (som strengt tatt burde vært et straffespark). Felix skyr ingenting og bestemmer seg bare for å banke den i nærmeste. 2-1 OFK. Ikke lenge etter kommer KFUM seg inn bak muren vår og setter kontant inn 2-2. Det tar ikke lang tid før OFK nok en gang kjører en kontring av høy klasse. Slepne Einar kjører lekestue med flere kåffaspillere før han slår en perfekt cross til Kise som befinner seg på vingbacken for anledning. Overskuddstouchen sitter, og med to av de finner han Mo (via keeper) inne i 16-metere. OFK 3-2. Så er det noe med den historien som gjentar seg. Ikke lenge etterpå kommer kåffa seg nok en gang bak vår mur og setter 3-3 på noe som ligner fryktelig mye på det forrige målet.

Hos de fleste lag ville nok lufta gått litt ut av ballongen med ti mann og tre tapte ledelser på rappen der. Men faen for en moral, og for et nivå OFK-gutta viser denne aftenen. Etter litt kriging på midten ender Felix opp med ballen på gode 30+, og klinker den ballen gjennom den deilige kveldslufta som et prosjektil mot KFUM-målet. Tror ikke keeperen fikk opp henda en gang, og når du tror den ikke skal stoppe å stige, ja så får den en nydelig dupp, før den klinker tverrligger ned, og videre opp i nettaket. 4-3 OFK.

Resten av matchen er det bare å hylle en herremann med navn Mo Taeib. Denne mannen blir nok ringt opp av diverse klubber i morgen. Det er fullstendig lekestue det som skjer siste 20 minuttene på Ekeberg. Mo legger like gjerne 3 kasser til i banken, og vi kan vel ikke akkurat kalle målene for «tap-ins». Det er en kald avslutning alene med keeper, etter nok en strøken pasning fra Einar, en knallhard avslutning i lengste, og en helt vidunderlig chip, som flere tilreisende måtte felle ei lita tåre for. Kåffa får en redusering en eller annen gang der, men sluttresultatet fastsettes til 7-4 OFK. Så da er det egentlig bare å stille spørsmålet igjen. Hvor var DU denne vakre aftenen på Ekeberg?

Undertegnede mener oppriktig hele laget fortjener juveler i dag. For en fantastisk kamp av alle sammen. Allikevel - i tradisjonen tro - deler jeg ut til tre av de mest fremtredende på banen.

Juveler

3 juveler - Mo: Vanskelig å finne ord. Utsøkt teknikk, et herlig steg og avslutteregenskaper av ypperste klasse. Hvis man legger slike egenskaper sammen snurres det rundt med enhver forsvarspiller langt opp i divisjonene. 4 mål og 1 assist for dagen sier vel sitt.

2 juveler - Felix: En ekte kriger. Løper vanvittig mye. Når han i tillegg klinker til med to mål man gjerne skulle sett i reprise hver eneste dag resten av livet, ja da fortjener man juveler. Stor kamp!

1 juvel - Damon: Løper også helt vanvittg mye. En ballkontroll og en smidighet som få. Gjør også en helt fantastisk defensiv jobb. Noterer seg for en assist. Meget god kamp!

Trivia

  • Stor takk til gjesteskribent Lars Christian Kise. *klappe-emoji*

Oslojuvelene (3-5-2):

Egzon Sadriu - Fredrik Hvarnes, Nikolai Bjurholt, Eirik Andersen - Damon Eghdami, Fredrik W. Bråthen, Karl Felix B. Krafft, Erlend Kasin, Tor Kristian Hjartsjø - Lars Christian Kise, Mo Taeib. Innbyttere: Erik Haukaas Aspaas, Martin Berge, Kjetil Gurholt Evensen, Einar T. Lundefaret, Anders I. Standeren.