Telemarks stolthet i hovedstaden

Oslojuvelene – Fossum

Oslojuvelene 3 - 1 Fossum
15 sep 2015 - 20:15Bjølsen kunstgress

Oslojuvelene FK er klare for 3. divisjon!

BJØLSEN KUNSTGRESS: Oslojuvelene - Fossum 3-1 (1-0): Det ble aldri en praktfull kamp, men hva gjør vel det? Den lille telemarksklubben Oslojuvelene er klare for opprykk til 3. divisjon!

Forutsetningene var klare før kampen. Med seier ville juvelene bli avdelingsvinner og klare for opprykk til 3. divisjon. Det gjorde sitt til at OFK forsøkte å mobilisere til en skikkelig festaften i det som var den første matchballen i kampen om opprykk. De sosiale mediene ble brukt for alt de er verdt, og kort tid før kampstart hadde over 100 supportere meldt sin ankomst. Men så var det dette været, da. Regnværet - og en lite gjennomtenkt Snapchat-debut - får ta sin del av skylden for at 100 tilskuere ble til knappe 30 ved kampstart.

Et spillesugent OFK-mannskap satt likevel standarden umiddelbart, og allerede etter tre minutter satt ballen i nota - takket være OFKs signaturcornervariant med Ole Petter og Jonas i hovedrollene. Jonas slo corneren fra venstre hardt ut til Ole Petter, og fra 16-17 meter dunket OP-gutten ballen i retning Fossum-buret. Ballen suste ikke i nettet, men etter litt klabb og babb lå ballen i nota. 1-0 og en kanonåpning for OFK. Fossum-laget la seg ekstremt dypt fra start og var åpenbart ikke interessert i å ta kommandoen mot serielederne. Juvelene slet derfor med å bryte ned bortelaget og komme til de store målsjansene utover i omgangen. Noen halvsjanser ble det likevel, men ingen som fikk de vel 30 fremmøtte tilskuerne til å hoppe i taket. 1-0 stod seg til pause.

OFK fortsatte dominansen også etter pause, men de marineblå gjestene nektet OFK gang på gang. Den største muligheten fikk Ole Petter som vakkert ble spilt gjennom, men den utsøkte lobben ble reddet på streken av en Fossum-forsvarer. Det store ballmessige overtaket måtte til slutt få resultat, og etter 65 minutter satt endelig ballen i nettet igjen. En flott corner fra Jonas fant pannebrasken til kaptein Eirik Andersen som ruvet høyest i feltet og stanget hvittrøyene opp i 2-0. Her fra og ut handlet det aller meste om OFK, og fem minutter før slutt satt også dagens tredje. Mo briljerte langs venstresiden og fikk slått et godt innlegg inn i boksen til Anders som stusset ballen flott i nettet. På overtid ble gjestene tildelt straffespark etter en hands-situasjon i OFK-boksen. Straffen ble satt sikkert i mål og reduseringen var et faktum. Juvelene rakk faktisk kun å ta avspark før dommeren blåste av kampen, og etter pipesignalet kunne juvelene slippe jubelen løs. Opprykket var et faktum!

Med to runder igjen av sesongen og en syv poengs luke, er det nemlig ingen som kan ta Oslojuvelene igjen på tabellen. I klubbens snart 11 år lange historie er dette - sammen med fjorårets cupkamp mot Fredrikstad - det definitivt største klubben har utrettet. Laget trener én gang i uken, har kun tapt én kamp så langt og troppen består dessuten utelukkende av spillere fra Telemark. At dette laget rykker opp på tilsynelatende suverent vis må derfor kunne kalles en liten bragd. Men vi liker å tro at spilleglede, gode kamerater og en innarbeidet vinnerkultur, er noen av stikkordene for hvordan dette laget har klart å rykke opp til 3. divisjon.

Men, sesongen er ikke over helt enda. Nå gleder vi oss til de neste to seriekampene, og ikke minst til kretsmesterskapskampene i oktober mot de andre to avdelingsvinnerne.

Forza OFK!

Trivia

- Hvor ble det av de 100 supporterne som meldte sin ankomst?

- Coach Karlsen stiller passende nok i dress. Og caps.

- OFK trenger kursing i markedsføring. Er ikke Morten Høgblad egentlig god på den marketing-biten?

Juveler

3 juveler - Felix: Suveren kamp på midtbanen! Tilbake i kjent Felix-stil etter en litt skuffende kamp sist. Styrer det aller meste OFK foretar seg offensivt, og jobber utrettelig.

2 juveler - Simen og Eirik: Bunnsolid kamp av dagens midtstopperpar. Eirik med flott scoring.  Simen energisk og kompromissløs i spillestilen.

1 juvel - Mo: Ingen scoring, men som alltid et aktivum på topp. Flott assist til Anders.