Oslojuvelene Oslojuvelene 6 - 2 Kjelsås 2
14 okt 2015 - 20:00KFUM-Arena

OFK banket 4. divisjons beste lag i kretsmesterskapet

...og nå kan laget ta "The Double"!

KFUM-ARENA: Oslojuvelene - Kjelsås II 6-2 (1-1): Kjelsås-rekruttene ledet 2-1 halvveis inn i 2. omgang, men så våknet juvelene - til de grader!

For i løpet av en magisk halv omgang hadde juvelene snudd 1-2 til 6-2 mot laget som tilsynelatende har vært det desidert beste 4. divisjonslaget i Oslo. I hvert fall hvis parameterne er antall poeng og antall scorede mål. For bare hør på dette: Laget fra Nordre Aker sanket hele 53 poeng i avdeling 2. Det var den suverent beste poengfangsten i de tre 4. divisjonsavdelingene. 18-1-1 og målforskjellen 82-21 vitner dessuten om et bunnsolid rekruttlag med en vanvittig målteft. Det eneste tapet kom mot opprykksrivalen Rilindja. OFK visste derfor at dette ville bli den tøffeste kampen i år. Men etter 90 minutter viste resultattavla noe helt annet...

OFK gikk respektløst til verks mot Kjelsås 2, og de hvitkledde fortsatte med den samme intensiteten, trøkket og det aggressive presset som la grunnlaget for den overbevisende 5-1-seieren over Fortuna i siste serierunde. Og det ga resultater. For etter drøyt 20 minutter jaget Øystein et tilbakespill fra Kjelsås-forsvaret til keeper. Sisteskansen hadde tilsynelatende kontroll, men utsparket klasket han rett i Arnebergs venstre rumpeball og ballen rullet inn i buret til en fortjent 1-0-ledelse for OFK. Etter rundt halvtimen rullet juvelene opp et herlig angrep langs høyresiden. Mo fikk slått et perfekt innlegg til OP, men venstresleggen var ikke fininnstilt og ballen gikk hardt til side for mål. I stedet for 2-0 var det blåtrøyene som skulle få sin utligning kort tid etter megasjansen. En forsvarsglipp førte til at en Kjelsås-angriper fikk lobbe ballen på halvspretten fra 16-meteren, og 1-1 var et faktum. Resten av omgangen fortonet seg jevnspilt mellom to gode avdelingsvinnere, og selv om juvelene burde ledet stod 1-1-resultatet seg til pause i kretsmesterskapets første kamp.

OFK åpnet friskest i 1. omgang, men i 2. omgang var det Kjelsås 2 som tok kommandoen fra start. Og etter knapt 10 minutter var faktisk kampen snudd. En Kjelsås-spiller briljerte på venstresiden og fikk slå et innlegg til en umarkert lagkamerat som enkelt kunne prikke inn ledelsen med pannebrasken. De gode Kjelsås-rekruttene fortsatte å presse på etter ledermålet, og det var nok ikke altfor mange som trodde at juvelene skulle klare å komme tilbake. Men etter halvspilt omgang skjedde det noe merkverdig med hele OFK-mannskapet. Nøyaktig hva som skjedde er ikke lett å si, men et noe omdiskutert hjørnespark tildelt juvelene (ja, det var nok feildømt) kan ha vært en medvirkende årsak. For på corneren steg OFKs høyeste mann, Kjetil, majestetisk til værs og skuldret(!) inn utligningen. Det satte virkelig fart på OFK-mannskapet som rullet opp den ene store sjansen etter den andre etter utligningen. Kjelsås-laget hang rett og slett ikke med i svingene til tider, og det var derfor svært fortjent da Felix lusket i Kjelsås-feltet og kontrollerte ballen i nettet til 3-2. Toppscorer Mo fikk flere muligheter til å øke ledelsen, men de enorme mulighetene resulterte ikke i scoring. Det gjorde derimot forsøk tre(?) og fire(?). Først så Mo et innlegg fra høyrekanten gå i tverrligger, og med en klassisk tap-in sendte han juvelene foran med to kasser. Bare noen minutter senere ble OFKs nummer 59 spilt vakkert gjennom og alene med keeper gjorde toppscoreren ingen feil. Selv om OFK hadde byttet inn hele benken etter 5-2-scoringen, fortsatte det bunnsolide spillet. Og med noen få minutter igjen på klokka skulle også dagens sjette OFK-scoring komme. Denne gang var det Maggen som på utsøkt - og litt heldig vis - slo en ball fra høyrekanten rett i krysset! En deilig avslutning på en deilig kveld. Et avspark og noen få pasninger etter blåste dommeren av kampen, og en snuoperasjon av de ytterst sjeldne var et faktum.

OFK har dermed fått en fantastisk start på kretsmesterskapet, og førstkommende søndag venter Manglerud Star i siste kretsmesterskapskamp. Vinnes den kampen, tar lille Oslojuvelene "The Double". M/S, dere er herved advart; Nå går vi for bøtta!

Trivia

- Karlsen prioriterer coaching i verdensklasse framfor å spille selv.

- "Linjis". Eller "Linnis". Det kalles linjedommere, faktisk.

- Malin og Line stiller opp tross det duggfriske været. Vi setter så stor pris på dere, jenter!

Juveler

Nok en fantastisk kamp av hele OFK-mannskapet, og mange fortjener litt ekstra ros. Denne gang deles juvelene mellom følgende spillere:

3 juveler - Hvar(a)nes/Øystein: Storartet kamp av både høyrebacken og midtspissen, som deler bestemannsprisen. Hvarnes med bunnsolid innsats både offensivt og defensivt, mens udyret Arneberg scorer 1-0 og viser muskler og lokmotivtendenser på topp.

2 juveler - OP/Kjetil: Ingen scoringer på OP, men legger ned stor innsats og den magiske venstrefoten er alltid toneangivende for det offensive spillet. Kjetil med flott skulderscoring, og trøkker til i absolutt alle dueller. Vond mann å møte!

1 juvel - Mo: Trenger noen muligheter, men scorer til slutt to mål.