Telemarks stolthet i hovedstaden

Oslojuvelene – Oldenborg

Oslojuvelene Oslojuvelene 4 - 3 Oldenborg
21 jun 2022 - 20:15Haugerud kunstgress
Oslojuvelene Oldenborg 2022

FRA 3-0 TIL 3-3: Juvelene svarte umiddelbart etter Oldenborgs utligning og stakk av med alle poengene. 

Who you gonna call? Ghostbusters (OFK)!

HAUGERUD KUNSTGRESS: Oslojuvelene - Oldenborg 4-3 (3-2): Overskriften taler for seg, spøkelset på Haugerud har blitt nedkjempet. Jammen var det på tide.

«His palms are sweaty, knees weak, arms are heavy
There's vomit on his sweater already, mom's spaghetti
He's nervous, but on the surface he looks calm and ready»

Et utdrag av en tekst som kunne beskrive juvelene før dagens kamp. En forferdelig statistikk på hjemmebane, og på andre banehalvdel skulle vi møte et godt Oldeborg-lag som lå seks poeng foran oss. En heltent Lars Christian Kise hadde fått nok, og så sitt snitt til å servere en tordentale med noen nyanser av motivasjon før dommeren skulle blåse i fløyta. Tror vi kjører den hver gang jeg, Kise. Funket jo tydeligvis. Hvorfor endre på noe som fungerer?

Etter braktapet mot Oppsal 2 sist kunne OFK sannsynligvis bare glemme en topp 3-plassering før sommerferien. Med seier i kampen mot Oldenborg, hang vi fortsatt med feltet som kjempet om 3. og 4. plass. Faktumet p.d.d. (22.06) er at det kun er tre poeng opp til 3. plass.

1. omgang:
Oslojuvelene hadde en klar kampplan. Et sinnsykt offensivt press, kynisme og baller i bakrom. Dette har for så vidt vært vår kampplan ved en del tilfeller - uten at det har blitt anvendt i praksis. Det klarte vi derimot i denne matchen. Resultatet av dette var sjansebonanza, mye ballbesittelse og kontroll bakover – i hvert fall de første 30 minuttene. «Sesongbeste første 30» ble det meldt også. De siste 15 var derimot preget av kommunikasjonssvikt og litt sure bein.

Høydepunkter:
12' 1-0: Juvelene eide spillet til nå og fikk til flere gode kombinasjoner. Ballen gikk så fort fra side til side at trekkspillet til Oldenborg til slutt mistet en tangent. En god vending av spillet fra Peter - en vegg mellom Hvarnes og Felix – Hvarnes tilbake igjen til Felix – klink i mål. Flott spill.

20' 2-0: OFK overlevde de første 20 minuttene uten baklengs. Sånt kan vi like! Kjetil Pedersen med sitt sinnsyke tilslag slo en lang ball, stuss fra Kise og kontant i mål fra Mo.

23' 3-0: Wow! Nå gikk det fort med juvelene. De 22 tilreisende supporterene kunne ikke tro det de så. Total overkjøring, gutta er på jooobb! Peter med en god ball gjennom til Kise, som la igjen til Felix. Alle vet hva som skjer når Felix får ballen inni 16-meteren. 3-0!

26' Kise på åpent mål fra 2 meter. Røise, som stod i offside, blokkerte skuddet. Da «slapp» vi å lede mer.

29' 3-1: Dødballmål for Oldenborg. Fint slått og god heading, men slapp defensiv markering.

39’ Jesper i en voldsom duell. Ble liggende og vri seg i smerter. Et syn vi kunne vært foruten. Jesper ble deretter byttet ut. Stian inn.

45' 3-2: Her snakker vi VM i tur. Juvelene klarte aldri å få ballen vekk, og for hvert forsøk på klarering kom Oldenborg nærmere mål. Til slutt en retningsforandring som gjorde skuddet utagbart.

Pause:
Juvelene entret garderoben med en blanding av glede og frustrasjon. Vi spilte enorm fotball de første 30 – dette anerkjente også Coach Karlsen. De siste 15 hang vi litt mer i tauene. Det var ikke stort mer å si enn at vi skulle ut på banen med samme kampplan som de første 30.

2. omgang:
En andre omgang som var langt mer rolig. To lag med fokus på defensiv struktur, og som tok lite sjanser offensivt. Men målløst, det blir det derimot nesten aldri.

74' 3-3: Nei, nei, nei. Skulle vi virkelig drite oss ut nå? Tidligere legender hadde meldt at OFK var som Manchester City; går juvelene opp i ledelsen først – taper de nesten aldri. Dette skapte trygghet, og det skulle ikke ta mange sekundene før…

74’  Et par bytter her først bare. Felix og Corovic ut, Johnny og Axel inn. Rett etter byttet så...

75' 4-3: Smalt det fra juvelene. Rett opp i ledelsen. Peter avanserte med ball og fant Kise nok en gang i bakrom. Kise med sin enorme fysikk holdt to mann bak seg og kriget inn kampens fjerde for juvelene.

81’ Kaptein for dagen (TK) og Røise ut, Corovic og Felix inn på nytt.

88' Peter ut, TK inn. TK fikk ikke tilbake kapteinsbindet nå, til hans store frustrasjon.

Juveler (som vanlig alltid sendt inn fra en ekstern jury – så ingen tror jeg gir meg selv juveler):

3 juveler – Peter: Monsterkamp av vår venstre stopper! Stopper så og si alt, slår enormt gode langpasninger, har to tredjeassister og en ekte assist! Fabelaktig kamp av mannen med lagets deiligste sleik (...og Dårlig Vane-tatovering på leggen)

2 juveler – Kise: Heltent (som vanlig), men det var noe ekstra i Kise ved denne kampen. Han speller med hjertet langt uttapå drakta, går i krigen, jager opp gutta før kamp, og det er helt klart at Kise skal ha med tre poeng hjem i dag. Det får han ganger to og, tre målpoeng og tre poeng som trygger posisjonen på tabellen.

1 juvel – Hvarnes: Jeg vet ikke hva det er, men hver kamp Hvarnes spiller - så heves laget enormt. Vinner 4 av 5 med Fredrik på banen! Noterer seg for en assist i dag, kriger i hele 90 min, og gjør en strålende kamp på vingbacken! Han var Fredrik Warnose!

Kampens øyeblikk:
Da Oldenborg utlignet til 3-3, så svarte juvelene umiddelbart! Perfekt gjennomspill av Peter, som Kise klarte å få forbi keeper. Enormt sterkt å heve seg slik rett etter utligning.

Kampens taktiske øyeblikk:
Karlsen gjorde et raskt, taktisk bytte etter utligning. Dette hevet oss direkte, og Axel hjalp med godt løp da Kise sendte OFK i føringen med 4-3.

Oslojuvelene (3-5-2):
Kjetil Pedersen – Jesper Wallestad, Mathias Hegna, Peter Hørte Lunde – Jonas Røise, Fredrik Hvarnes, Tor Kristian Hjartsjø, Aleksandar Corovic, Karl Felix Krafft – Mo Taeib, Lars Christian Kise. Innbyttere: Stian Lien, John Ivar Strand, Axel Hustvedt Karlsen.

Mål:

  • Felix x2
  • Mo
  • Kise

Assist:

  • Kise x2
  • Peter
  • Hvarnes