Oslojuvelene – Sarpsborg 08 2

Oslojuvelene Oslojuvelene 1 - 3 Sarpsborg 08 2
10 okt 2016 - 20:15Rommensletta kunstgress

Senket av unge Sarpsborg 08-rekrutter

ROMMENSLETTA KUNSTGRESS: Oslojuvelene - Sarpsborg 08 2  1-3 (0-1): OFK imponerte, men det var de unge Sarpsborg 08-rekruttene som dro med seg alle poengene hjem.

Oslojuvelene er bedre enn tabellsituasjonen tilsier

Sitatet over tilhører Sarpsborg 08s Joakim Klæboe, som gir uventet ros til juvelene i deres kampreferat. Vi er ikke helt uenige, og sett ut i fra spill og sjanser hadde det nok ikke vært noe å si på om lagene hadde delt poengene denne kvelden. Eller skulle OFK kanskje hatt alle tre poengene?

Juvelene åpnet nemlig friskest på hjemmebane og skapte flere store muligheter i den første omgangen. Dessverre endte ingen av OFK-avslutningene med tellende resultat. Derfor var det surt at det var gjestene som gikk opp i føringen kun minutter før pause. Et noe ufortjent 0-1-resulatet stod seg til pause.

2. omgang åpnet jevnspilt, men etter drøyt 65 minutter skulle utligningen komme. Gustav ble holdt klart i Sarpsborg-feltet og dommeren blåste straffespark. Den tok toppscoreren seg av selv og sørget for at lagene var like langt med sin 17. scoring for sesongen. Etter utligningen presset juvelene på for 2-1-scoringen, men med ti minutter igjen på klokka var det de unge Sarpsborg 08-guttene som noterte seg i målprotokollen. Baklengsmålet sørget for at OFK virkelig satset offensivt i jakten på poeng, og særlig Kvalheim fikk en enorm mulighet i sluttminuttene. Dessverre fikk ikke den hjemvendte San Francisco-gutten avsluttet skikkelig på gjestenes keeper. I stedet for OFK-utligning til 2-2 kontret blåtrøyene inn 1-3 helt på tampen og sørget for tre poeng til serietoeren.

Trivia

• Sarpsborg 08 Fotballforening: stiftet 15. 2008. Oslojuvelene Fotballklubb: stiftet 1. oktober 2004. Var det avdelingens to yngste klubber som møttes?
  • To av OFKs mestscorende spillere forrige sesong, Ole Petter og Øystein, var for første gang å finne sammen - i forsvarsfireren!

Juveler

2 juveler - Jonas: Enorm kamp sist, og viser seg igjen som OFKs formspiller. Fortjent Geir Bendiksen-Kvikk Lunsj (den nye, mørke typen denne gangen).